Mimozemská návštěva zamíří v létě do světa Arma 3 v novém DLC Contact

Praha, 24. května 2019 – České herní studio Bohemia Interactive oznamuje dostupnost nového DLC pro svou vojenskou simulační hru Arma 3. DLC s názvem Contact bude dostupné na platformě Steam od 25. července 2019. Do hry přinese novou fiktivní kampaň, rozlehlou mapu, nové frakce, zbraně, vozidla i výstroj.

V kampani First Contact se hráči ujmou role operátora dronů NATO Arona Rudwella, který je v rámci vojenského výcviku nasazen do východní Evropy. Když do zemské atmosféry náhle vstoupí obří mimozemská loď, je Rudwell vyslán, aby o záměrech návštěvníků zjistil více informací. Uprostřed vzniklého napětí a chaosu se však rychle rozvine ozbrojený konflikt. V průběhu kampaně se hráči zapojí do průzkumu, elektronického boje i ozbrojených potyček.

Ve značné části kampaně se ovšem hráči obejdou bez střílení. Obsluhovat budou například vzorkovací laser vozítka UGV, systém CBRN pro studium mimozemských anomálií nebo zařízení pro kontrolu magnetického spektra nazvané příznačně Spectrum Device. Tento pokročilý systém (v závislosti na tom, jakou anténou je vybaven) může být použit pro navigaci, shromažďování informací či matení nepřítele.

Trailer k novému DLC Contact naleznete zde.

Kromě příběhové kampaně nabídne nové DLC Contact spoustu přídavků pro příznivce sandboxové akce. Jedním z hlavních lákadel je nová mapa o rozloze 163 km2 ve fiktivní polsky mluvící zemi Livonia. S touto novou lokalitou přicházejí dvě frakce: Livonian Defence Force a ruští Spetsnaz. Tyto nové složky jsou vybaveny vlastní technikou, vestami a přilbami. DCL dále obsahuje 5 nových zbraní, 2 nová vozidla a jejich varianty, doplňky výstroje a další.

Hlavní novinky DLC Contact:

  • 163 km2 mapa Livonia zasazena do částečně opuštěné militarizované oblasti (smyšlené) východoevropské země Livonie.
  • 2 frakce: Livonian Defence Force a ruští Spetsnaz, které jsou vybaveny vlastní výstrojí. Nové postavy, tváře, polské a ruské rádiové protokoly.
  • 5 nových zbraní: útočná puška Promet, lehký kulomet RPK-12, karabina AKU-12, lovecká puška Mk14 a brokovnice Kozlice. Většina z nich s doplňky a kamufláží.
  • 2 vozidla: ED-1 Mini UGV (robot s modulárním pásovým podvozkem a otočným ramenem, který je dodáván ve variantě Science a Demining) a traktor.
  • Systémy: CBRN oděv, masky a batohy, Spectrum Device, batoh s rádiem, páska na oči a čepice z hliníkové fólie.
  • Multiplayerové scénáře: Zeus Game Master, Combat Patrol a mód Warlords na nové mapě Livonia.
  • Bonusový obsah zdarma: NATO lesní kamufláž, civilní oděvy, 100 + rekvizit a terénních objektů a další. Ty budou zpřístupněny zdarma všem majitelům Arma 3.

Vydání Arma 3 Contact je naplánováno na 25. července a bude distribuováno jako DLC pro Arma 3 na Steamu. Zájemci mohou již nyní využít předprodeje na platformách Steam a Bohemia Store, kde je DLC k dostání za 24,99 EUR / 27,99 USD / 21,99 GBP (s dočasnou 10% slevou, která skončí týden po vydání). Ti, kteří předobjednávku využijíí, obdrží také okamžitý přístup do nové mapy Livonia.

Zákazníkům, kteří ještě nevlastní základní verzi hry Arma 3, je určena verze Arma 3 Contact Edition, která nabídne spojení základní hry Arma 3 a DLC Contact za výhodnou cenu. Skutečným fanouškům je pak k dispozici také sběratelská edice Arma 3 Contact: Collector´s Edition. Tato limitovaná edice zahrnuje základní hru (Deluxe Edition), DLC Contact, odolnou krabičku, tištěnou mapu, vysílačky a pár alobalových čapek.

Aby vám neunikly informace o Arma 3, sledujte nás na Facebooku, Twitteru, YouTube a Steamu.

O studiu Bohemia Interactive

Studio Bohemia Interactive bylo založeno v Praze roku 1999. Jedná se o nezávislé herní vývojářské studio, které je převážně známé díky oceňované sérii Arma. Ta započala svou existenci už v roce 2001 se hrou Arma: Cold War Assault, která se stala prodejní jedničkou na PC po celém světě a získala mnoho mezinárodních ocenění. V úspěšné sérii dále přišly hry Arma 1, Arma 2, samostatný datadisk Operace Arrowhead a trojice DLC, které sérii dále rozšířily. Nejnovější přídavek v podobě hry Arma 3 stál na počátku Early Access éry herního vývoje a byl úspěšně vydán v roce 2013, následován velkým množstvím updatů, DLC a rozšířením Arma 3 Apex.

Bohemia Interactive zamiřte na webové stránky www.bistudio.com.