NVIDIA vydává NVIDIA Studio. Podpoří tím výkonnost 40 milionu tvůrců po celém světě

Platforma propojuje grafické karty RTX a NVIDIA Studio Stack za účelem optimalizace výkonu a spolehlivosti. Novinku podpoří 17 nových „RTX Studio“ notebooků


TAIPEI—Computex—27. května 2019—Společnost NVIDIA dnes odhalila NVIDIA Studio, platformu, která má dramaticky vylepšit výkon a spolehlivost vysoce výkonných PC, na která spoléhá 40 milionů tvůrců po celém světě, ať už pracují online nebo v kreativních studiích.  

NVIDIA Studio kombinuje grafické karty RTX spolu se sadou NVIDIA Studio Stack obsahující specializované SDK a dedikované Studio ovladače.  Je podporováno důkladným testováním hardware i software pro přední aplikace a pracovní postupy sloužící k tvorbě obsahu.

K podpoření nové platformy bylo na letošním ročníku veletrhu Computex představeno 17 RTX Studio notebooků od sedmi největších výrobců PC. Všechny splňují hardwarové a softwarové požadavky potřebné k získání nové značky „RTX Studio“. Díky ní tvůrci snadno poznají notebook, který jim umožní efektivně pracovat.

„NVIDIA Studio propojuje grafické karty RTX, což umožní ray tracing v reálném čase, zpracování a úpravy vide s vysokým rozlišením s využitím umělé inteligence, se softwarem pro profesionály, aby uspokojilo poptávku dnešních tvůrců,“ říká Jason Paul, generální ředitel GeForce softwaru a technologií ve společnosti NVIDIA. „Nové RTX Studio notebooky jsou perfektním nástrojem pro tvůrce, kteří během svých cest potřebují výkon na úrovni stolních počítačů.“

Notebooky obsahují nové grafické karty Quadro RTX™ 5000, 4000 a 3000, stejně jako GeForce RTX™ 2080, 2070 a 2060. Grafické karty RTX akcelerují tvorbu obsahu od úprav videa po 3D rendering s výkonem až 7x větším než MacBook Pro.(1)  Notebooky s Quadro RTX 5000 nabídnou 16 GB grafické paměti, což je v kategorii notebooků aktuálně nejvyšší hodnota. Díky tomu bude možné využít pokročilých pracovních postupů s využitím více aplikací a použít velké 3D modely, což by jinak v přenosném zařízení nebylo možné.

Velká část těchto notebooků nabídne precizní 4K displej a technologii NVIDIA Max-Q umožňující spojit neuvěřitelný výkon s delší dobou provozu na baterii a designem, který je tenký a zároveň lehký.

“Tvůrci využívající Adobe Creative Cloud potřebují ten nejvýkonnější hardware pro tvorbu obsahu a my víme, že z nových RTX Studio notebooků a Studio ovladačů od společnosti NVIDIA budou nadšeni,” říká Sue Skidmore, ředitelka vztahů s partnery pro Adobe video.

NVIDIA Studio Stack

NVIDIA Studio Stack je sada software, která poskytuje tvůrcům digitálního obsahu nejlepší možný výkon i spolehlivost při práci s kreativními aplikacemi. Zahrnuje sady NVIDIA Studio SDK a API pro vývojáře aplikací a také NVIDIA Studio ovladače pro tvůrce. Sady Studio SDK jsou určeny k akceleraci renderingu, úprav a zpracování videa, 2D vektorové animace a dalších funkcí. Využití CUDA-X™ AI platformy, průmyslového standardu pro vývoj umělé inteligence, umožňuje vývojářům kreativních aplikací využít AI k automatizaci repetitivních úkonů, které tvůrcům zabírají čas. Patří mezi ně například upscaling obrázků, tagování fotografií nebo přizpůsobení barev ve videích.

Ovladače NVIDIA Studio procházejí rozsáhlým testováním v rámci mnoha pracovních postupů využívajících několik aplikací v různých jejich revizích od vývojářů jako Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon a Unity.

“Tvůrci jsou neustále stavěni před těsné termíny a spoléhají na to, že budou mít k dispozici nejnovější softwarové a hardwarové nástroje, aby mohli dokončit své projekty včas a bez kompromisů v kvalitě,“ říká Eric Bourque, senior software development manager ve společnosti Autodesk. “Jsme nadšeni, že NVIDIA expanduje program Studio ovladačů, aby nabídla co nejvyšší podporu a výkon v posledních verzích Arnold, 3ds Max a Maya.”

Počínaje dnešním dnem, nejnovější NVIDIA Studio ovladače poskytují optimální podporu pro nejnovější verze předních kreativních aplikací, včetně Autodesk Maya 2019, Autodesk 3ds Max 2020, Blackmagic Design DaVinci Resolve 16, a Daz3D Daz Studio.

Dostupnost a cena

RTX Studio notebooky budou dostupné od června od předních výrobců, mezi něž patří Acer, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, MSI a Razer. Ceny začínají na 1.599 USD a budou se lišit na základě designu navrženém partnery, funkcích a regionu.

Držte si přehled o novinkách společnosti NVIDIA

Odebírat můžete nové články z NVIDIA blogu, sledovat nás na Facebooku, Twitteru, LinkedInu a Instagramu, sledovat NVIDIA videa na YouTube a galerii na Flickr.

O společnosti NVIDIA
Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.

  1. Testy výkonu prováděné společností NVIDIA v květnu May 2019 na RTX Studio noteboocích disponujících 16 GB RAM, Intel Core i7-8750H CPU a GeForce RTX 2080 Max-Q v porovnání s 15” MacBook Pro s 32GB RAM, Intel Core i9 CPU a Radeon Pro Vega 20 GPU. GeForce RTX 2080 Max-Q notebook byl 7x rychlejší v Maya+Arnold a REDCINE-X PRO. Výkon v Arnold měří renderovací čas s Maya 2019 a Arnold 3.2.0.2 za použití NVIDIA SOL 3D modelu. Výkon REDCINE-X PRO měří FPS během přehrávání videa při použití 8K 5:1 REDCODE RAW videa.