SUSE otevírá transformací úložišť pro kontejnery a cloud zákazníkům další možnosti pro inovace, růst a především konkurenceschopnost

SUSE Enterprise Storage 6 přizpůsobuje Ceph aktuálním nárokům firemních prostředí. Klade důraz na bezpečnost dat a zlepšenou integraci s veřejným cloudem.

BARCELONA, Španělsko (Cephalocon 2019) – 27. května 2019 – Společnost SUSE® představila SUSE Enterprise Storage 6, nejnovější verzi svého softwarově definovaného řešení pro ukládání dat využívající technologii Ceph. Nové úložiště SUSE Enterprise Storage umožňuje IT organizacím bezproblémově se přizpůsobit měnícím se obchodním požadavkům a zároveň snížit provozní náklady IT díky novým funkcím zaměřeným na podporu kontejnerového a cloudového pracovního zatížení, lepší integraci s veřejným cloudem a rozšířené možnosti ochrany dat.

„SUSE podporuje digitální transformaci pomocí agilních open source řešení, jako je SUSE Enterprise Storage, která umožňují podnikům neustále inovovat, konkurovat a růst,“ říká Brent Schroeder, technický ředitel SUSE pro americký trh. „Spolupracujeme s komunitou na vývoji inovativních open source technologií, které pak otestujeme a posílíme, abychom zajistili jejich připravenost pro enterprise řešení. Naším cílem je transformovat infrastrukturu podnikového úložiště pomocí skutečně otevřeného a sjednoceného, inteligentního softwarově definovaného řešení pro ukládání dat, které snižuje náklady a odstraňuje proprietární uzamčení hardwaru pro zákazníky. SUSE Enterprise Storage 6 odráží pokračující závazek společnosti SUSE učinit Ceph přívětivý pro firemní zákazníky.“

Univerzita v Maine využívá SUSE Enterprise Storage k podpoře HPC, která je základem řady výzkumných programů. Steve Cousins, superpočítačový inženýr pro univerzitu v Maine, uvedl: „SUSE Enterprise Storage již přinesl viditelná vylepšení našich projektech strojového učení, z nichž jeden vyžaduje dva miliony souborů v jediném adresáři. Uvedení těchto souborů do systému SUSE Enterprise Storage zvýšilo výkon více než desetkrát ve srovnání s předchozím řešením pro ukládání dat. Díky stabilitě a snadné správě řešení SUSE jsme výrazně zkrátili dobu, kterou potřebujeme pro správu živých i archivovaných dat. Díky tomu se náš interní tým může soustředit na to, aby se univerzita a její výzkumné projekty, které doslova mění život, zaměřily na tvorbu nových hodnot. “

SUSE Enterprise Storage 6, založený na verzi Ceph Nautilus, umožňuje zákazníkům bezproblémově se přizpůsobit měnícím se obchodním požadavkům:

  • Zrychluje inovace, protože dále odstraňuje datová sila, což zákazníkům umožňuje snadnější přístup k různým typům dat a umožňuje jim rychle získávat informace z dat pomocí špičkových nástrojů pro vyhledávání a analýzy.
  • Maximalizuje dostupnost aplikací díky rychlejším a podrobnějším zálohám, které mohou nyní využívat levnější veřejné zdroje cloudu pro lepší ochranu dat.
  • Rychleji reaguje na měnící se obchodní požadavky s možností rychle a snadno využít veřejné cloudové zdroje jako součást jejich infrastruktury pro ukládání dat.

Pomáhá také snížit provozní náklady IT tím, že:

  • Optimalizuje umístění dat s možností automaticky a efektivně přesouvat data mezi všemi úrovněmi úložišť na základě politik pro uložení dat a zajistit přístup k důležitým datům, když to zákazníci potřebují.
  • Zlepšuje efektivitu IT pomocí jediného, škálovatelného řešení pro ukládání dat, které splňuje všechny požadavky na ukládání dat pro kontejnerové a cloudové pracovní úlohy bez ohledu na to, kde žijí.

„Aktuální zaměření SUSE na cloud a kontejnery v SUSE Enterprise Storage 6 odpovídá dnešnímu směřování vývoje firem,“ říká Amita Potnis, ředitelka pro výzkum ze společnosti IDC. „Organizace transformují své IT infrastruktury tak, aby mohly využívat cloudové technologie, když se potýkají s rostoucím množstvím dat, jež dnes pohánějí i zpomalují inovace. Úložiště definované v softwaru SUSE usnadní tuto transformaci odstraněním překážek, zjednodušením integrace v cloudu a podporou rychlých inovací, které pomohou podnikům uspokojit jejich měnící se obchodní potřeby.“

Frank Feder, viceprezident prodeje společnosti Thomas-Krenn.AG, uvedl: „Jako nezávislý výrobce serverů začal Thomas-Krenn svou vzrušující cestu se softwarově definovanými úložišti SUSE již v roce 2015 s prvním hardwarovým zařízením na světě. SUSE Enterprise Storage 6 posouvá naše partnerství na další úroveň. Techničtí prodejci společnosti Thomas-Krenn jsou nyní kompletně certifikováni a připraveni splnit vysoké požadavky zákazníků nejen pro spolehlivý, vysoce škálovatelný hardware, ale také pro profesionální poradenství a inovativní individuální řešení. “

SUSE Enterprise Storage 6 bude k dispozici v červnu 2019. Další informace o produktu SUSE Enterprise Storage a jeho doprovodné podpoře a profesionálních službách naleznete na webu www.suse.com/storage.

O společnosti SUSE

Společnost SUSE, průkopník v oblasti open source software, poskytuje spolehlivou, softwarově definovanou infrastrukturu a aplikace, které dávají každé firmě velkou flexibilitu a kontrolu nad vlastním IT. Více než 25 let vývoje špičkových technologií, nadstandardních služeb a spolupráce s kvalitními partnery vytváří certifikované a podporované produkty, které našim klientům umožňují zjednodušovat složité systémy, snižovat náklady a poskytovat klíčové služby pro chod firmy. Dlouhotrvající obchodní vztahy, které kolem sebe budujeme, přinášejí zajímavé inovace, které jsou základem úspěchu. Pro více informací navštivte stránky: www.suse.com.