CPOS spoléhá na Kerio Connect a Kerio Control při ochraně svého digitalizovaného podnikání

Přístup k poště z mobilních zařízení, výkonnější firewall a bezpečná VPN síť mezi hlavními přínosy

PRAHA, 28. května 2019GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, oznámil, že společnost CPOS, český výrobce a dodavatel ocelových konstrukcí, spoléhá v souvislosti s rostoucí digitalizací svého podnikání na komunikační a bezpečnostní produkty Kerio Connect a Kerio Control.  Obě řešení nasadila firma COMES, správce IT infrastruktury v CPOS a certifikovaný dodavatel řešení GFI a Kerio na českém trhu.

Z pohledu IT bezpečnosti došlo v CPOS k významnému posílení integrity lokální sítě firmy a snížení rizika případných kybernetických incidentů. Řešení Kerio Control zajistilo bezpečnou VPN síť a umožnilo bezpečné ověřování přístupu na firemní internet. Významně se také zjednodušila správa firewallu díky automatizovaně definovaným filtrům a dalším funkcím.

S řešením Kerio Connect získali uživatelé mnohem komfortnější prostředí pro práci s elektronickou poštou, když nyní mohou k e-mailům přistupovat z jakýchkoliv mobilních zařízení včetně systémů iOS či Android. Za zmínku stojí také jednodušší administrace řešení a dohledávání logů událostí z pohledu IT správce.  Díky lokálnímu nasazení mají uživatelé v rámci Kerio Connect k dispozici jednotné přihlašování do PC i k poštovnímu serveru.

CPOS provozuje klasickou počítačovou síť s fyzickým serverem, na kterém běží virtuální servery pod VMwarem s výrobními, účetními, poštovními a dalšími kritickými daty. Vzhledem k původnímu zastaralému zabezpečení a problematickému e-mailovému řešení byla provedena migrace na řešení Kerio Control k posílení bezpečnosti firemní sítě a na poštovní systém Kerio Connect provozovaný na vlastním serveru, který aktuálně využívá 35 uživatelů.

„V oblasti správy IT plně důvěřujeme doporučením společnosti COMES, a tak tomu bylo i v případě vylepšení naší IT bezpečnosti,“ řekl Jakub Fremund, jednatel společnosti CPOS. „Vzhledem k všudypřítomné digitalizaci i naše podnikání stále více závisí na počítačových informacích a elektronické komunikaci, proto považujeme řešení Kerio Control a Kerio Connect za klíčové stavební kameny bezproblémového fungování naší firmy.“

Společnost CPOS s.r.o. (Česká průmyslová obchodní společnost) se sídlem ve středočeském městě Sadská vyrábí a dodává ocelové konstrukce pro různá průmyslová odvětví, nosníky mostových jeřábů, dopravní portály, mostní a železniční konstrukce a dále stroje, díly strojů a další komponenty pro zpracování nerostných surovin. Společnost rovněž provádí servis, opravy a dodávky náhradních dílů třídičů a drtičů různých značek v České republice a na Slovensku. Více informací lze nalézt na www.cpos.cz.

O společnosti COMES

Společnost COMES, spol. s r.o., byla založena v roce 1991 a od počátku se soustředila na obchodní činnost v oblasti výpočetní techniky. Postupem času se zaměření společnosti změnilo a zvýšil se důraz na podporu klientů, servisní činnost a komplexní IT služby. Hlavní a převažující činností společnosti je v současné době outsourcing IT služeb. K maximální spokojenosti svých zákazníků využívá moderních technologií umožňují zvyšovat produktivitu a kvalitu služeb. Více na www.comes.cz.

O GFI Software, Aurea SMB Solutions

GFI Software jako součást Aurea SMB Solutions  vyvíjí inteligentní IT řešení pro firmy všech velikostí. Její řešení umožňují IT administrátorům jednoduše a efektivně kontrolovat, spravovat a zabezpečovat firemní sítě, systémy, aplikace a komunikaci bez ohledu na to, kde se nacházejí. GFI Software, Aurea SMB Solutions, je společnost, která své produkty dodává prostřednictvím distribučních sítě s celosvětovou dostupností a s  tisíci obchodních partnerů. GFI Software získala ve svém oboru řadu ocenění a uznání a je dlouhodobým partnerem Microsoft® Gold ISV. Více o GFI Software naleznete na http://www.gfi-unlimited.cz nebo  http://www.gfi.com.