NVIDIA a Bethesda zařazují Wolfenstein: Youngblood mezi prémiové herní tituly s podporou ray tracingu

Wolfenstein: Youngblood se stává nejnovější hrou, která díky ray tracingu získává neuvěřitelné vizuální efekty. Zároveň bude titul jako dárek u vybraných grafických karet NVIDIA GeForce RTX.

TAIPEI—Computex—27. května 2019—Společnosti NVIDIA a Bethesda oznámily podporu ray tracingových efektů v reálném čase, NVIDIA® Adaptive Shading a dalších pokročilých technologií ve Wolfenstein®: Youngblood™, novém přírůstku legendární série Wolfenstein. Hráči si tak budou moci vychutnat realistickou a propracovanou vizuální stránku hry.

U příležitosti návratu série Wolfenstein uvádí dnes NVIDIA balíček “Zrozen k lovu” pro grafické karty GeForce RTX™. Hráči mají možnost při koupi vybraných grafických karet GeForce RTX 2080 Ti, 2080, 2070 a 2060 nebo jimi osazených PC sestav či notebooků po omezenou dobu získat Wolfenstein: Youngblood, který vychází 26. července.

Ray tracing je pokročilá grafická technika původně používaná ve filmech pro vytvoření velmi realistických vizuálních efektů. Grafické karty GeForce RTX disponují specializovanými jádry, která jsou specificky navržena tak, aby akcelerovala ray tracing a vizuální efekty ve hrách tak mohly být vykreslovány v reálném čase.

„Wolfenstein: Younglood přináší inovativní přístup k původní sérii, která v minulosti často využívala pokrokové technologie, aby své hry odlišila,“ říká Matt Wuebbling, ředitel GeForce marketingu ve společnosti NVIDIA. „Využití ray tracingu společností Bethesda dramaticky vylepší kvalitu zobrazení, zatímco NVIDIA Adaptive Shading pomůže k nárůstu výkonu.”

Wolfenstein: Youngblood je zasazen v alternativní minulosti a odehrává se 19 let po událostech z Wolfenstein II: The New Colossus. Nová střílečka je prvním moderním kooperativním dobrodružstvím v sérii Wolfenstein, hráči tedy budou mít možnost procházet hru jak sami, tak s kamarádem. Vžijí se do role jedné z dcer BJ Blazkowicze a při osvobozování Paříže využijí silný arzenál nových zbraní, zařízení a schopností.

Wolfenstein: Youngblood může být pro celou novou generaci hráčů prvním setkáním se sérií Wolfenstein. A my si chceme být jisti, že ji ohromí,” říká Jim Kjellin, technický ředitel ve studiu MachineGames, které Wolfenstein: Youngblood vyvíjí. “S grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX máme přístup k technologiím umožňujícím velkolepou podívanou při zachování výkonu nutného pro dokonalý zážitek ze hry.”

Ray tracing přináší tvůrcům obsahu a herním vývojářům možnost v reálném čase vykreslovat efekty dosahující filmové kvality. Wolfenstein: Youngblood využívá NVIDIA VKRay™, rozšíření, které umožňuje každému vývojáři využít Vulkan API k přidání ray tracingových efektů do jeho hry.

NVIDIA Adaptive Shading je nová, pokročilá technika stínování umožňující vylepšit výkon a v reálném čase dosáhnout takové věrnosti obrazu, jaká dosud ve hrách nebyla možná.  Přizpůsobením úrovně stínování v různých částech obrazovky tato technologie redukuje práci, kterou grafická karta musí vykonat. Tím je dosaženo vyššího výkonu bez snížení kvality obrazu.

Více herních technologií bude oznámeno s blížícím se datem vydání hry.

Držte si přehled o novinkách společnosti NVIDIA

Odebírat můžete nové články z NVIDIA blogu, sledovat nás na Facebooku, Twitteru, LinkedInu a Instagramu, sledovat NVIDIA videa na YouTube a galerii na Flickr.

O společnosti Bethesda Softworks

Bethesda Softworks patří do rodiny společností ZeniMax Media Inc. a je světovým vydavatelem software zprostředkovávajícího interaktivní zábavu. Mezi tituly vydané pod značkou Bethesda patří známé série, jako například The Elder Scrolls®, Fallout®, DOOM®, QUAKE®, Wolfenstein®, Dishonored®, The Evil Within™, Prey® a RAGE®. Pro vice informací o produktech Bethesda Softworks’ navštivte www.bethsoft.com.

O společnosti NVIDIA
Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.