SAP ukázal význam zákaznické zkušenosti v interaktivním kamionu a na konferenci SAP NOW vyhlásil výherce cen SAP Quality Awards

PRAHA, Česká republika — 29. května 2019 Ve středu 29. května uspořádala společnost SAP konferenci pro zákazníky a partnery s názvem SAP NOW 2019 a podtitulem „na zkušenosti záleží“. Celodenní program přivedl na pódium multifunkčního prostoru Cubex Centrum Praha manažera čtvrtstoletí, finančního ředitele roku i HR osobnost roku a představil výherce cen SAP Quality Awards pro region střední a východní Evropy. Jednou z umístěných firem je české krejčovství Bernhardt Fashion, které zároveň obléklo hostesky na SAP NOW. Konference dále ukázala jednotlivé oblasti řízení společnosti a v interaktivním kamionu předvedla inovativní technologie i jejich využití v obchodních scénářích.

Na zkušenosti záleží

Konference SAP NOW se tentokrát zaměřila na řízení zkušenosti. Celodenní program představil světové trendy i konkrétní zkušenosti z českého prostředí v podání uznávaných osobností a expertů. Akcí provázel Libor Bouček, s nímž SAP NOW zahájila Hana Součková, generální ředitelka SAP ČR: „Celosvětově máme 30 tisíc zákazníků, kteří používají databázi SAP HANA, a přes 200 milionů cloudových uživatelů SAP. I proto je SAP celosvětovým synonymem spolehlivého podnikového systému a jedničkou ve sběru operačních dat pro řízení firem všech velikostí. Dnes tato data navíc doplňujeme o další prvek, jímž jsou zkušenosti a emoce, tedy to, co prožívají naši zákazníci, zaměstnanci a obchodní partneři. Nejen díky řade akvizic a vývoji dokážeme tyto dva světy spojit do společné rovnice, která dává podnikání nový smysl a umožňuje tzv. inteligentní podnikání.“ Následně vystoupili manažer čtvrtstoletí Zbyněk Frolík, generální ředitel společnosti LINET, finanční ředitel roku Radek Hovorka, člen představenstva Letiště Praha, HR osobnost roku Jan Medek, HR ředitel společnosti Karlovarské minerální vody, a vítězové start-upové soutěže InnovMatch Paweł Skiba a Jakub Własny ze společnosti Apollogic. Jejich vítězný projekt umožňuje chirurgům díky propojení smíšené reality se SAP Cloud Platform a databází SAP HANA zobrazit lékařské záběry z CT a magnetické resonance jako 3D hologram včetně všech důležitých údajů o pacientovi. O pohledu SAP na spojení byznysu a společenské odpovědnosti mluvila Lenka Franců z Czechitas a Kristýna Rungeová za program Autism at Work, v rámci něhož SAP zaměstnává osoby s poruchou autistického spektra. Mezi zahraniční prezentující patřil Upen Barve, ředitel pro zákaznickou strategii a zkušenost v síti inovačních center SAP.

Odpolední část pak pronikla do detailu jednotlivých oblastí řízení společnosti v několika sekcích věnovaných inteligentnímu podnikání, financím, výrobě, lidským zdrojům, konkrétním nasazením řešení u zákazníků z českého trhu a vývoji v prostředí SAP Cloud Platform v podání vývojářského týmu SAP Labs Česká republika. Zástupci SAP z České republiky i ze zahraničí připravili spolu s partnerskými společnostmi program plný přednášek, seminářů a praktických ukázek.

České krejčovství Bernhardt Fashion se umístilo v SAP Quality Awards CEE

Hlavní část programu konference završilo vyhlášení výsledků 11. ročníku SAP Quality Awards, ocenění pro úspěšné projekty implementující řešení SAP, v regionu střední a východní Evropy (CEE). Českou republiku reprezentovala na stupních vítězů společnost Bernhardt Fashion. Výrobce exkluzivních pánských obleků a dámských oděvů šitých na míru si odnesl bronz v kategorii „byznys transformace“. Společnost nasadila řešení SAP S/4HANA Enterprise Management a řešení SAP pro zákaznickou zkušenost s cílem inovovat podnikové procesy včetně portálu pro B2B objednávky, podpory nákupu, výroby a řízení skladu, a fakturačních i účetních procesů integrovaných do e-commerce řešení jako součásti služeb zákazníkům. „Díky nasazeným řešením se nám podařilo výrazně snížit dobu potřebnou na zpracování zakázek, ušetřit osobní náklady a pomocí efektivnější fakturace s elektronickým podpisem zrychlit a zautomatizovat celý proces. V Čechách na míru vyrobenou módu teď můžeme dodávat do celého světa ještě rychleji. Ocenění SAP Quality Awards je zaslouženou odměnou pro celý tým, stejně jako pro společnost MIBCON, které děkujeme za rychlé nasazení řešení,“ okomentoval Jindřich Koryčan, ředitel prodeje Bernhardt Fashion.

Zlatou medaili v kategorii „byznys transformace“ si odvezla společnost Metinvest Holding z Ukrajiny, stříbro získal slovinský Petrol Ljubljana. V kategorii „inovace“ vyhrála bulharská Sopharma Trading, stříbro si odvezl opět Metinvest Holding a bronz si převzali zástupci Litostroj power ze Slovinska. Speciální ocenění poroty za rychlé a inovativní nasazení řešení SAP SuccessFactors pro nábor talentů a řízení 1 600 zaměstnanců získala česká společnost Linet, přední světový výrobce zdravotnických lůžek.

Interaktivní kamion ukázal využití chytrých technologií v praxi

Součástí celodenního programu byl také interaktivní kamion, pojízdná laboratoř nabízející 360stupňový zážitek s dotykovou stěnou, hlasovým ovládáním a živými demo ukázkami. Kamion o délce 16,5 metrů a hmotnosti 25 tun na čtrnácti kolech byl umístěn před Cubex Centrem a pomohl návštěvníkům jednoduše pochopit, jak mohou technologie, jako jsou blockchain, internet věcí, strojové učení a další, pomoci firmám v lepším fungování a v nárůstu tržeb.

Mimo jiné kamion představil, jak mohou firmy vylepšit zákaznickou zkušenost. Marketing Land uvádí, že zákazníci věrní značce nakupují o 90 % častěji a utratí při každém nákupu o 60 % více. Podle Dimensional Research 95 % nespokojených zákazníků naopak sdělí svou negativní zkušenost ostatním. Zklamaný zákazník navíc přejde ve dvou třetinách případů ke konkurenci. Díky nedávné akvizici společnosti Qualtrics je ale nyní SAP připraven pomoci společnostem překlenout rozdíl mezí tím, co zákazníci či zaměstnanci očekávají a co ve skutečnosti dostanou. Výsledkem jsou zákazníci věrní značce i produktivnější zaměstnanci přispívající k pozitivní firemní kultuře.

Generálním partnerem konference SAP NOW je Intel, speciálním partnerem Microsoft. Hlavními partnery jsou společnosti Accenture, AKT, Atos, KCT Data, MDS ap, Mibcon, Ness Digital Engineering, OpenText, Red Hat, Revolgy, Sabris a SUSE. Partnery jsou ANODIUS, Invelt, CGI, Cloud4com, Novasoft, itelligence, IXTENT, miraclIS, Plaut Consulting, S&T CZ a scanservice. Reklamními partnery jsou Aimtec a EFFIIS. Mediálními partnery jsou Forbes, ICT Revue, IT Systems a Reseller Magazine. Všem partnerům děkujeme za spolupráci!

Pro více informací navštivte SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP, cloudová společnost s klíčovým produktem SAP HANA, je lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem a pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. 77 % světových výnosů z obchodních transakcí má co dočinění se systémy SAP. Technologie, jejichž součástí je strojové učení, internet věcí a pokročilé analytiky, pomáhají našim zákazníkům přetvořit jejich firmy v inteligentní podnikání. SAP poskytuje jednotlivcům a organizacím obchodní expertízu a rozvíjí spolupráci, díky níž jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Společnostem zprostředkováváme jednoduché využití technologií, díky čemuž mohou náš software využívat tak, jak sami chtějí a bez komplikací. Naše end-to-end sady aplikací a služeb pomáhají více než 437 000 zákazníků z komerční i veřejné sféry v dosahování vyšších zisků, v přizpůsobování se aktuálním potřebám a ve schopnosti těžit z rozdílného přístupu. Díky celosvětové síti zákazníků, partnerů, zaměstnanců a uvědomělých lídrů pomáhá SAP ke zkvalitňování lidských životů. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services, SAP Ariba a SAP Concur. Pro vice informací navštivte www.sap.com.