Znovu za září neonů: Delta obnovuje letní přímou linku do New Yorku – JFK

 

  • Odlety denně až do 26. října
  • Cestování do více než 40 destinací pouze s jedním přestupem na letišti New York – JFK

 

Praha 29. května 2019 – Společnost Delta se jako každoročně vrací do České republiky a obnovuje provoz oblíbené letní linky mezi Prahou a New Yorkem – JFK. Linka je nejen jediným přímým spojením do New York City, ale nabízí také téměř 50 návazných spojů do dalších destinací ve Spojených státech i jiných zemích.

Turisté, kteří zamíří do nejnavštěvovanějšího města USA, zde naleznou nepřeberné možnosti vyžití za dostupné ceny. Mezi atrakce „velkého jablka“, které nezruinují váš účet, nebo jsou dokonce zdarma, patří mimo jiné volný vstup do proslulého Muzea moderního umění v pátek večer, park High Line vybudovaný podél zrušené železniční trati, návštěva Central Parku, procházka po Brooklynském mostě, výhled z přívozu Staten Island Ferry nebo záře neonů na Times Square.

„Každoroční návrat do Prahy je pro společnost Delta vždy významná událost. Cestujícím v hlavní sezoně, kdy je nejvyšší poptávka, budeme nabízet na trase mezi Prahou a USA více než 3 400 míst týdně,“ říká Roberto Ioriatti, viceprezident pro transatlantický provoz společnosti Delta. „Cestujícím se snažíme pobyt na palubě maximálně zpříjemnit, aby pro ně byl už let s Deltou kouzelným zážitkem na cestě za dobrodružstvím, a to i v nejnižších cenových kategoriích.“

Přímá linka také pomůže zvýšit počet návštěvníků mířících do České republiky, která se pro americké turisty stává oblíbenou letní destinací – jejich počet loni přesáhl 555 tisíc. Delta navýší denní kapacitu spojení mezi Prahou a USA o 245 míst a přispěje tak místní ekonomice v podobě výnosů z cestovního ruchu.  

Delta nabízí různé typy letenek z Prahy v různých cenových hladinách pro každý rozpočet a každý styl cestování. Linku bude obsluhovat stroj Boeing 767-400 se sedadly ve třídě Delta One sklopnými do zcela horizontální polohy a s přímým přístupem do uličky a ve třídě Delta Comfort+ s rozšířeným prostorem pro nohy a větším sklonem opěradla. Letos poprvé si mohou cestující v třídě Delta One vybrat z nabídky pokrmů v předstihu. Cestující, kteří při rezervaci uvedou platnou e-mailovou adresu, obdrží tři dny před odletem zprávu, aby si vybrali preferovaný pokrm.

Cestující v ekonomické třídě se mohou těšit na bezplatné občerstvení, víno včetně Prosecca, různé druhy piva, nealkoholické nápoje, osobní zábavní centrum Delta Studio a špičkové palubní služby jako standard. Všichni zákazníci budou moci využít bezplatné mobilní komunikační služby včetně aplikací iMessage, Facebook Messenger a WhatsApp nebo se připojit k vysokorychlostní Wi-Fi síti za běžný poplatek.

Společnost Delta provozuje přímou linku z Prahy do New Yorku ve spolupráci s partnerskými aeroliniemi Air France-KLM a Czech Airlines podle následujícího letového řádu:

Číslo letu Odlet Přílet
DL211 Praha 13:30 New York – JFK 16:39
DL210 New York – JFK 21:12 Praha 11:45 (následující den)

Společnost Delta za posledních deset let zvýšila počet svých spojů v New Yorku o 65 % a dnes v nejvytíženějších dnech vypravuje přes 500 letů ze svých domovských letišť LaGuardia a John F. Kennedy International Airport, včetně více než 200 odletů denně z JFK, odkud se svými partnery obsluhuje 43 mezinárodních destinací ve 32 zemích.

Zákazníci si mohou rezervovat letenky z Prahy do New Yorku na internetových stránkách Delta.com nebo v cestovní kanceláři.

###

O společnosti Delta

Delta Air Lines (NYSE: DAL) je nejvýznamnější globální letecká společnost se sídlem v USA. Nabízí produkty, služby, inovace, spolehlivost a zákaznickou zkušenost na špičkové úrovni. Má 80 000 zaměstnanců po celém světě, do nichž investuje miliardy dolarů s cílem zkvalitňovat zážitky z leteckého cestování a generovat pro své akcionáře zisk převyšující běžnou úroveň v odvětví. Společnost Delta sídlí v Atlantě a denně vypravuje 5 000 vlastních letů a 15 000 letů ve spolupráci se svými partnery včetně prémiové aliance SkyTeam, jejímž je zakládajícím členem. Ročně přepraví téměř 200 milionů cestujících do více než 300 destinací ve více než 50 zemích. Delta má svá hlavní přestupní letiště v řadě významných měst ve Spojených státech a dalších zemích, kde spolupracuje se svými aliančními partnery. Další informace naleznete v informační centrále Delta News Hub, na internetových stránkách Delta.com, na sociálních sítích Twitter @DeltaNewsHub a Facebook.com/delta.