Na dovolenou s Chytrým autem od T-Mobile. Se zařízením za korunu může být cesta po tuzemsku i do zahraničí bezpečnější

Praha, 30. května 2019 − Blíží se doba letních prázdnin a Češi se chystají na dovolené, ať už do zahraničí nebo po tuzemsku vyrážejí často autem. Díky službě Chytré auto mohou všichni zájemci – nejenom zákazníci T-Mobile – od soboty 1. června nachytřit své auto za zvýhodněnou cenu. S bezplatnou asistenční službou a s WiFi v autě tak zvýší bezpečnost a komfort celé posádky. Operátor v červnu nabízí zařízení potřebné ke službě Chytré auto jen za 1 korunu.

Chytré auto je služba od T-Mobile, která umí díky speciálnímu zařízení do OBD portu každé auto proměnit v chytré. Na území Evropské unie s uživatelem sdílí celou řadu informací, jako je poloha vozu, stav baterie, orientační diagnostika poruch, upozornění na odtah, otřesy, vyjmutí zařízení nebo výjezd z vyznačené oblasti a řadu dalšího. Zařízení uživateli posílá informace o voze do aplikace v telefonu a k dispozici mu jsou také na webu. Standardní cena zařízení je 3 999 Kč, v rámci červnové nabídky ho ale zájemci pořídí za pouhou 1 korunu. Vybírat mohou mezi dvěma tarify, které se liší pouze objemem dat, funkce jsou stejné. Tarif Chytré auto WiFi Standard přináší datový limit 5 GB za 249 Kč měsíčně, verze WiFi Premium s limitem 20 GB za 499 Kč za měsíc. V jeden moment může být na WiFi připojeno až pět mobilních přístrojů současně, zabaví tak třeba děti na cestách.

Pomoc v nesnázích v Čechách i na území Evropské unie

Všichni zákazníci v nesnázích se mohou spolehnout na asistenční služby, které získají bezplatně v rámci svého paušálu či předplacené karty. Pro T-Mobile zajišťuje asistenční služby v hodnotě 1 500 Kč za rok společnost ÚAMK („Žlutí andělé“), a to jak v Čechách, tak i v rámci Evropské unie. Asistenční služby zahrnují mimo jiné příjezd, odjezd a práci mechanika při problémech na cestách, odtah v případě poruchy, zapůjčení náhradního vozidla, náhradní ubytování nebo náhradní dopravu pro posádku a non-stop informační linku v češtině a angličtině.   

Mechanici nejčastěji vyjíždějí v Itálii a Německu

Od června loňského roku, kdy operátor službu bezplatné asistenční služby s Chytrým autem nabízí, si ji aktivovala již více než polovina zákazníků. Ze všech doposud nahlášených případů se 15 procent stalo v zahraničí. Nejvíce výjezdů bylo v Itálii a Německu, následuje Francie, Chorvatsko, Maďarsko, Portugalsko a Rakousko. „V rámci České republiky jsme řidičům pomohli ve všech krajích, nejvíce zásahů je na území Prahy, nejméně ve Zlíně,“ říká Otakar Mráz, senior manažer Consumer IoT HUB, jehož tým řídí zavádění produktu v celé Evropě, a dodává: „Na místě se daří opravit téměř 30 procent případů. Nejčastější poruchou je závada elektroinstalace, často jde také o poruchy motoru, výfukové soustavy, brzdového mechanismu nebo výměnu prasklých pneumatik.“ Nejčastěji využívanými službami je odtahová služba, silniční služba včetně práce mechanika a zapůjčení náhradního vozidla. Nejstarší vůz, ke kterému „Žlutí andělé“ vyjeli, byl Volkswagen z roku 2001. Naopak mezi nejdražší vozidla, jejichž posádka potřebovala pomoc, patřilo BMW 750i, Lexus LS400 a Mercedes S5000.

Více informací o Chytrém autu najdete na http://www.t-mobile.cz/chytre-auto.

O společnosti

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, v roce 2016 oslavila 20 let na českém trhu. S více než šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz, www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).