Prazdroj v červnu nabídne pivo, které si v Rozmarné volbě vybrali sami pivaři

Praha 30. května 2019 – Plzeňský Prazdroj uvařil pivo, které si v lednovém internetovém hlasování Rozmarná volba zvolili sami spotřebitelé. Speciální ležák se jmenuje Rozmarná 12 a bude k dostání po celý červen ve zhruba 1500 hospodách a restauracích v rámci programu Volba sládků.

Prazdroj připravuje každý měsíc v rámci Volby sládků jedno speciální pivo. Červnovou Rozmarnou 12 uvařil na základě online hlasování, které proběhlo v lednu a do kterého se zapojilo téměř 4000 lidí. Jasné vítězství a téměř třetinu všech hlasů získal tradiční český ležák. „Ve Volbě sládků vaříme speciály a chceme vždy přicházet s něčím novým. Na výrobu Rozmarné 12 jsme použili dvě odrůdy českého chmele – Agnus a Žatecký poloraný červeňák. Ten jsme si schovali po loňské sklizni ve formě, která si zachovává vlastnosti čerstvého chmele a označuje se jako wet hop. A my jsme ho za studena přidali do piva. Vznikl tak osobitý ležák, který, jak doufáme, osloví milovníky ležáků i speciálů,“ přibližuje sládková Lenka Straková.

Rozmarná 12 má díky zvoleným ingrediencím jemnou chmelovou vůni, zářivě zlatou barvu a bohatou pěnu. V chuti je znatelné dobře vyvážené sladové tělo s lehce vyšší hořkostí, která má hladké doznívání. Obsahuje 4,8 % alkoholu a je velmi dobře pitelné. To znamená, že po vypití jedné sklenice má člověk chuť dát si ještě jednu,“ říká Lenka Straková.

Volba sládků je úspěšný program, který Plzeňský Prazdroj rozvíjí už pět let. Speciály si získaly velkou oblibu milovníků piv i lidí, kteří rádi zkoušejí nové chuťové zážitky. Prazdroj díky zájmu postupně rozšiřuje síť hospod, ve kterých je Volba sládků k mání. Přichází také s inovacemi. Kromě hlasování veřejnosti to byla například loňská první tuzemská spolupráce mezi velkým a malým pivovarem při výrobě piva. Ležák s názvem První uvařil Prazdroj loni v listopadu dohromady s Pivovarem Matuška. Podobné netradiční projekty chce podporovat i v budoucnu.

 Poznámky pro editory

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za pozitivní působení v oblasti společenské odpovědnosti získal v roce 2018 Plzeňský Prazdroj čtyři významná ocenění v soutěži Business pro společnost TOP odpovědná firma a stal se tak jednou z nejoceňovanějších českých společností v oblasti firemní odpovědnosti v České republice.