Storyous spouští e-shop: spojuje restaurace s místními výrobci

Praha 30. 5. 2019 Společnost Storyous spustila e-shop, který propojuje restaurace s místními dodavateli. Skrze platformu Storyous Market odběratelé pořídí zboží za velkoobchodní ceny a levněji než u konkurence. Zapojily se první desítky výrobců, nabízené produkty přitom sledují současné trendy. Platforma je příležitostí pro menší dodavatele, kterým dává možnost nastavit férovou cenu bez povinnosti dodávat vysoké objemy zboží. E-shop zatím funguje pro Prahu, lokality závozu se ale budou rozšiřovat.

Storyous spouští e-shop s názvem Storyous Market, který je alternativou pro menší dodavatele. Právě pro ně je distribuce skrze velkoobchodní řetězce leckdy nedosažitelná, protože by museli dodávat velké objemy zboží a často také nadřadit kvantitu kvalitě. E-shop výrobce přímo propojuje s restauracemi, kavárnami, bistry, bary a pořadateli společenských akcí. Podniky si touto cestou mohou do kuchyně objednat kvalitnější suroviny z lokální produkce od desítek menších dodavatelů. Činí tak pohodlně v jednom kroku, stejně jako při odběru od velkých výrobců.

„Českému zákazníkovi stále více záleží na kvalitě surovin. Pokud vyrazí do restaurace, nezajímá ho jen částka na účtence. Obsluha se stále častěji setkává s dotazy na původ surovin, ze kterých je menu připravováno. I kvůli ekologii roste zájem o lokální potraviny. Restaurace začínají chápat, že zákazník si za jídlo s příběhem rád připlatí. Je to sílící trend a my chceme podnikům usnadnit odpověď,” dodává Igor Třeslín, CEO Storyous.

Dosavadní praxe je taková, že zákazník navštěvuje velkoobchod, který má svou marži a cenu zboží zvedá i logistika. Ve Storyous Marketu podnik objednává přímo od výrobce, tedy u zdroje. Například u moštu tak má garantováno, že se jedná o místní produkt.

„Naše zkušenost ukazuje, že je projekt příznivý právě pro malé dodavatele, kteří si tak mohou dovolit prodávat své zboží za fér ceny. Odpadá totiž mezičlánek v podobě velkoobchodů, které požadují plnění určitých dodávaných objemů a snaží se nakoupit co nejlevněji. Musí do ceny zahrnout svoji marži a mít jistotu, že je cena pro koncového odběratele stále zajímavá,” říká Jakub Mates, vedoucí projektu Storyous Market ze společnosti Storyous.

Do projektu se k dnešnímu dni zapojilo už 35 dodavatelů s více než 1000 položkami. Své produkty na Storyous Market nabízí například pivovar Falkenštejn, Veskle, Red Pig, Nemléko, Zázračná limonáda, Na břehu Rhôny nebo Bohemsca.

“Nový e-shop jsme přivítali, je to pro nás příležitost nabízet trendy potraviny z místní produkce, a to za dobrou cenu. Už jsme objednávali řemeslná piva Falkenštejn či limonády Fentimans a zkušenost byla velmi dobrá,” uvedl Jakub Šimek z kavárny Riders Coffee.

Skladba produktů odráží aktuální trendy v gastronomii. Nechybí široká nabídka piva od lokálních pivovarů, cidery, produkty od místních farem či veganské produkty a nelihoviny.

O Storyous:

Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém. Cílí především na zjednodušení každodenních úkonů spojených s gastronomickým provozem a automatizaci procesů prostřednictvím propojení s dodavateli či účetními a hotelovými systémy. V současnosti zpracovává 10 procent obratu v české gastronomii. Majitelé restaurací mají odkudkoliv přehled o dění v podniku, o stavu skladu nebo například o příjmech a výdajích. Kromě České republiky působí také v Polsku a Španělsku. Cílem společnosti je stát se vedoucím hráčem v oblasti poskytování pokladních systémů pro gastronomii na evropské úrovni.

Více na www.storyous.com.