Wi-Fi nové generace přichází. Jste připraveni?

Česká republika, Praha – 30. května 2019 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje svůj první router s podporou nového komunikačního standardu Wi-Fi 6 – Archer AX6000. Hry, streamování 4K/8K, inteligentní domácí zařízení a všechny AR/VR vyžadují vysokou rychlost i odezvu, vytvářejí zpoždění a bezdrátovou síť silně zahlcují. K vyřešení tohoto problému byl vytvořen standard 802.11ax (také známý jako Wi-Fi 6), vysoce účinný standard pro Wi-Fi příští generace. Nyní lze současně připojit více zařízení a využívat optimální rychlosti pro každé z nich.

Co je Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 je standardem nové generace bezdrátové komunikace na bázi Wi-Fi. Setkat se lze i s názvy „AX WiFi“ nebo „802.11ax WiFi“. Wi-Fi 6 je vylepšená verze standardu 802.11ac, se kterým je zpětně kompatibilní, a byl iniciován v reakci na rostoucí počet zařízení na světě. Pokud vlastníte zařízení pro virtuální realitu (VR), více inteligentních domácích zařízení nebo máte ve své domácnosti pouze velké množství zařízení, pak router s Wi-Fi 6 je nejlepším zařízením pro bezdrátovou komunikaci. Kromě vyšší přenosové rychlosti, až 9,6 Gbit/s, je schopen obsluhovat až 4x více zařízení najednou.  

Silné srdce

Aby byl zajištěn rychlý přenosu dat a jejích řízení, je nový router Archer AX6000 vybaven čtyřjádrovým procesorem s 64bitovou architekturou, taktem 1,8 GHz a dvěma koprocesory. Tím je prakticky eliminována latence a zajištěn přenos bez kolísání rychlosti.

Rychlost

Přenos dat je díky Wi-Fi 6 neuvěřitelně rychlý a v kombinaci dvou pásem dosahuje nových rekordů, až 5952 Mbit/s. Archer AX6000 dosahuje rychlosti až 1148 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a až 4804 Mbit/s v pásmu 5 GHz. To je možné díky novým technologiím souvisejících se standardem 802.11ax, jako jsou například 1024QAM a Long OFDM Symbol.

Široké pokrytí a méně rušení

Archer AX6000 je vybaven osmi externími anténami s vysokým ziskem a je schopen pokrýt Wi-Fi signálem běžný rodinný dům. Nová technologie BSS Color pak zajišťuje hladké a stabilní spojení tím, že eliminuje rušení signálu od vašich sousedů, zatímco Beamforming a Rangeboost poskytují silnější signál pro konkrétní zařízení a ve větší vzdálenosti.

Router Archer AX6000 využívá technologie 8×8 MU-MIMO a Airtime Fairness s cílem vyvážit nároky jednotlivých zařízení na rychlost a přenos. Inteligentní způsoby řízení určují, jakým způsobem bude router přidělovat své vysílací kapacity a distribuovat vyčleněné Wi-Fi streamy každému zařízení.

Jde to i po kabelu

Router je vybaven osmi gigabitovými porty sítě Ethernet, jedním WAN portem o rychlosti 2,5 Gbit/s a dvěma porty USB 3.0 typu A a typu C. Kabelové připojení se využije pro připojení k domácímu serveru, uložišti NAS, chytrým televizorům a herním konzolím. USB porty pak lze využít pro sdílenou tiskárnu nebo připojení externího disku.

Vestavěný bezpečnostní systém

Součástí routeru je také bezpečnostní řešení TP-Link HomeCare s řadou bezpečnostních funkcí. Ty jsou schopné chránit síťové prostředí před škodlivými hrozbami, které mohou proniknout do systému například při stahování nebo sdílení souborů nebo před nejnovějšími kybernetickými hrozbami. To vše díky výkonnému zabezpečení, které zahrnuje antimalwarovou ochranu, antivirový software, sofistikovanou rodičovskou kontrolu, QoS a ochranu proti neoprávněnému přístupu.

Klíčové vlastnosti Archer AX6000

  • Blesková rychlost – dvoupásmová Wi-Fi rychlost AX6000 posílena 1024QAM, přináší úžasnou bezdrátovou rychlost až 5952 Mb/s: 4804 Mb/s (5 GHz) a 1148 Mb/s (2,4 GHz)
  • Ultra konektivita – port WAN 1 × 2,5 Gb/s, porty 8 × Gigabit LAN a 2 × USB 3.0 typu A a typu C
  • Vysoce efektivní – nová OFDMA modulace podle 802.11ax zvyšuje až 4x průměrnou propustnost v místech s vysokou hustotou provozu ve srovnání se standardním routerem 802.11ac. Downlink a uplink MU-MIMO jsou podporovány.
  • Výkonné zpracování – 1,8 GHz čtyřjádrový procesor a 2 koprocesory, které eliminují latenci a poskytují stabilní výkon
  • Inteligentní připojení – Řízení pásma nasměruje klienty do méně přetíženého pásma a funkce Airtime Fairness optimalizuje využití času
  • Vestavěný bezpečnostní systém – TP-Link HomeCareTM nabízí, aby celá síť s pokročilou antimalwarovou službou, kterou pohání Trend Micro TM, poskytla antivirovou ochranu, rodičovskou kontrolu a QoS
  • Snadné nastavení – Spojte se s routerem přes Bluetooth a nastavte ho během několika minut pomocí výkonné aplikace Tether

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/home-networking/wifi-router/archer-ax6000/#specifications

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.