Bang & Olufsen představuje Beosound Edge v barvě Brass Tone

Bang & Olufsen dnes představil novou barevnou verzi výkonného bezdrátového reproduktoru Beosound Edge. Hledajíc inspiraci v Art Deco hnutí z 20. let 20. století, tedy z dob počátku firmy Bang & Olufsen, kombinuje nová verze Beosound Edge Brass Tone leštěný hliník v mosazní barvě s látkou Parisian Night Blue a tvoří tak sytou a teplou kombinaci, která jde ruku v ruce se současnými trendy.

Kruhová podoba reproduktoru Beosound Edge umožňuje umístit ho dvěma způsoby. Může tvořit fascinující doplněk jakéhokoliv prostoru při umístění na podlahu, komplementujíc tak ostatní nábytek a zařízení, nebo je možné jej pověsit na stěnu jako skutečné umělecké dílo. Integrované snímače přiblížení zaznamenají, když se uživatel přiblíží, a rozsvítí plochy dotykového ovládání. Změna hlasitosti je magická stejně jako zvuk reproduktoru – ovládá se kolébání kruhového reproduktoru ze strany na stranu pro zvýšení nebo snížení hlasitosti. Jemný dotyk mění hlasitost pomalu, při silnějším stisknutí ovládací plochy se změní výrazněji. Když posluchač reproduktor pustí, sám se vrátí do původní polohy.

Beosound Edge má vestavěné všechny nejpoužívanější technologie v této oblasti a nabízí tak ty nejlepší streamovací možnosti dle výběru uživatele. Samozřejmostí jsou Apple AirPlay 2, Chromecast a Bluetooth. Při spárování s reproduktorem nebo zařízením s vestavěnou podporou Google Assistant, jako kupříklad Beosound 1 nebo Beosound 2, nebo též podporovaným zařízením s Amazon Echo, umožní uživateli také hlasové ovládání.

Beosound Edge was designed by Michael Anastassiades for Bang & Olufsen in 2018. Michael Anastassiades’ work is featured in permanent collections at the Museum of Modern Art in New York, the Victoria and Albert Museum, the Crafts Council in London, the FRAC Centre in Orleans France, the MAK in Vienna and Art Institute of Chicago.

Design Beosound Edge byl vytvořen Michaelem Anastassiadesem pro Bang & Olufsen v roku 2018. Jeho práce je mimo jiné možné vidět také v stálých kolekcích v Muzeu moderního umění v New York, ve Victoria and Albert Museum, v Crafts Council v Londýně, ve FRAC Centre v Orleans ve Francii, v MAK ve Vídni nebo v Art Institute of Chicago.

Fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na Flicku Bang & Olufsen.

Ceny a dostupnost

Beosound Edge je dostupný online a ve vybraných obchodech Bang & Olufsen od 20. května 2019 za doporučenou maloobchodní cenu 85 700 Kč. Zjistěte více a zapojte se do debaty s @bangolufsen na Instagramu, Facebooku, Twitteri a YouTube s použitím hashtagu #beosoundedge

O SPOLEČNOSTI BANG AND OLUFSEN

Bang & Olufsen je celosvětovou luxusní lifestylovou značkou, která byla založena v roce 1925 v dánském městě Struer. Za vznikem společnosti stojí Peter Bang a Sven Olufsen, jejichž oddanost a vize zůstávají základem společnosti.

Bohaté dědictví postavené na neúprosném odhodlání vytvářet produkty, které posouvají hranice audio techniky, staví společnost do popředí v oblasti audio inovací. Dnes je každý výrobek nesoucí značku Bang & Olufsen charakteristický jedinečnou kombinací krásného zvuku, nadčasového designu a bezkonkurenčního řemeslného zpracování.

Inovativní a progresivní produkty společnosti Bang & Olufsen jsou celosvětově prodávány jak online, tak také v mnoha kamenných prodejnách. Společnost zaměstnává přes 1000 osob a působí na více než 70 trzích. Akcie společnosti Bang & Olufsen jsou uvedeny na NAS DAQ Copenhagen A/S.