Lenovo a Qualcomm odhalily první úspěchy projektu Limitless

Praha, 31. května 2019 – Společnosti Lenovo a Qualcomm tento týden na veletrhu Computex v Tchaj-peji představily první počítač s připojením 5G. Ten je výsledkem dlouholeté spolupráce obou společností v rámci tzv. projektu bez hranic (Project Limitless). V tomto projektu vyvíjí Lenovo a Qualcomm novou třídu počítačů s 5G připojením, které budou vždy připravené k práci a připojené k internetu. Partnerství a nová výpočetní platforma Snapdragon 8cx 5G otevírá dveře zcela nové uživatelské zkušenosti jak pro spotřebitele, tak pro podniky.

Nový notebook Lenovo jako první obsahuje 5G modem Qualcomm Snapdragon X55, který je schopný připojit se k superrychlé síti 5G. Právě v přechodu na 5G připojení vidí Lenovo velký potenciál, který umožní využití modernější a chytřejší výpočetní techniky.

„Notebook s připojením 5G dokáže uspokojit všechny požadavky uživatelů na rychlost: rychlejší přenosy souborů, rychlejší a kvalitnější videochat na cestách, přehrávání online videí v rozlišení 4K nebo 8K nebo dokonce s využitím prvků rozšířené a virtuální reality. Uživatelé počítače s 5G připojením na celém světě ušetří čas, zůstanou produktivní a budou se moci bavit online prakticky odkudkoliv a kdykoliv,“ říká Johnson Jia, starší viceprezident a generální ředitel segmentu Consumer Business of Inteligent Devices ve společnosti Lenovo.

Další novinky o notebooku s pracovním názvem projekt Limitless by měly být dostupné na začátku roku 2020.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.