TAP slaví 15 let linky Praha – Lisabon

Portugalská letecká společnost TAP Air Portugal právě slaví 15 let existence své pravidelné přímé linky z Prahy do Lisabonu. Přímá linka Praha – Lisabon společnosti TAP Air Portugal, která létá každý den, je jedinou celoročně provozovanou přímou pravidelnou linkou mezi Českou republikou a Portugalskem.

TAP Air Portugal létá v letní sezoně 2019 mezi Prahou a Lisabonem až 11x týdně. Každý den je plánovaný odlet v 19:15 hodin, v pátek, v sobotu, v neděli a v pondělí nabízí aerolinka i ranní odlety z Prahy. Cestující TAP Air Portugal se tak pohodlně a rychle dostanou do Lisabonu, ale mohou také dále přestoupit do dalších atraktivních destinací – na Madeiru, na Azorské ostrovy či Kanárské ostrovy, do Miami, do deseti různých měst v Brazílii a nově i do Chicaga, Washingtonu a San Francisca. Přestup na lisabonském letišti je hladký, vše se odehrává v jednom přehledně značeném terminálu.

TAP Air Portugal nabízí během svého letu Praha – Lisabon všem cestujícím v ekonomické třídě občerstvení zdarma. Můžete si vychutnat typické portugalské chuťovky (snacky, plněné taštičky, dezerty), k pití si můžete dát kvalitní portugalské fresh džusy, portugalské pivo či vyhlášená portugalská vína, červená nebo bílá, která jsou pravidelně obměňována. Rozšířený catering je k dispozici cestujícím v business class.

“Od zavedení linky přepravila letecká společnost TAP Air Portugal mezi Prahou a Lisabonem přes 1,1 milionu lidí, což potvrzuje dlouhodobý zájem českých i zahraničních cestujících. Významná část z nich využívá toto spojení také pro přestup do dalších portugalských destinací, ale i pro cesty do Severní a Jižní Ameriky,” uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. 

TAP Air Portugal nasazuje na linku Praha – Lisabon moderní evropská letadla typu Airbus. Po úspěšné privatizaci v roce 2015 byla přijata nová strategie rozvoje, která spočívá v růstu společnosti a nákupu nejnovější generace letadel, která budou respektovat životní prostředí a přinášet vyšší míru pohodlí cestujícím. Do roku 2025 nakoupí TAP Air Portugal 71 nových letadel. Pilířem flotily budou letadla rodiny Airbus neo. TAP Air Portugal se stal prvním uživatelem dálkového letadla Airbus A330neo na světě. Minulý týden TAP oslavil významný milník – má nyní 100 letadel ve flotile. Stým letadlem je právě Airbus A330neo, imatrikulace CS-TUI, který byl pokřtěn jménem portugalského krále Afonso Henriques. Cestující z Prahy do Lisabonu již nyní mohou vyzkoušet naše nová letadla Airbus A320neo či větší Airbus A321neo.

TAP Air Portugal by založen v roce 1945. V roce 2005 se úspěšně začlenil do Star Alliance a v roce 2015 byl privatizován a dalším akcionářem se stalo konsorcium Atlantic Gateway. Tento krok nastartoval rozvoj TAP Air Portugal. Dnes TAP létá do 90 destinací v 36 zemích, operuje v průměru asi 3 000 letů týdně a disponuje flotilou 100 letadel. TAP je odbornou veřejností i svými pasažéry pravidelně oceňován. TAP získal v roce 2018 prestižní ceny World Travel Awards jako nejlepší světová aerolinka do Jižní Ameriky a jako nejlepší světová aerolinka do Afriky. Palubní časopis UP získal v letech 2015 až 2018 cenu za nejlepší palubní časopis mezi evropskými aerolinkami.

„Jménem TAP Air Portugal bych velice rád poděkoval všem cestujícím z České republiky, obchodním partnerům z řad cestovních kanceláří a agentur a Letišti Praha za fantastickou vzájemnou spolupráci v průběhu uplynulých 15 let. Začínali jsme v Praze dne 1. června 2004, krátce po vstupu České republiky do EU, formou tří letů týdně. Díky Vaší přízni a důvěře, jsme dokázali růst na českém trhu a dnes nabízíme právě jedenáct přímých letů týdně,“ uvedl Jan Čurda, Sales Manager pro Českou republiku a Slovensko za TAP Air Portugal.

TAP Air Portugal se bude nadále zaměřovat na nové technologie, inovace a vysokou úroveň servisu pro své klienty. I nadále bude nabízet českým cestujícím atraktivní spojení do Portugalska, Španělska, západní Afriky, Brazílie, USA a Kanady.

Těšíme se na Vás na palubě letadel TAP.