ČMA udělila cenu mladým podnikatelům

V 9. ročníku soutěže pro začínajících podnikatele T-Mobile Rozjezdy ocenila Česká manažerská asociace čtyři mladé talenty. Vítězové obdrželi možnost zapojit se do mentoringového projektu XY-Transfer.

Praha, 3. června 2019

Zvláštní cenu České manažerské asociace (ČMA) pro mladé talenty získali v rámci letošního 9. ročníku soutěže začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy Petr Mikulka (Retrokolo, Zlín), Michal Doubek (Contributr.io, Krupka), Vladislava Závrská (Knihář, Olomouc) a Jakub Velkoborský (Click&Eat, Ostrava).

Asociace jako partner soutěže vybrala po diskuzi s porotou z vítězů regionálních kol čtyři podnikatele do 35 let. Ti získali možnost zapojit se do již třetího cyklu mentoringového programu ČMA XY – Transfer, a načerpat zkušenosti od zkušených manažerských osobností. „V České manažerské asociaci si uvědomujeme, že to bývají právě zkušenosti, které mohou rozhodnout o úspěchu či neúspěchu projektu. Máme velkou radost, že můžeme naším mentoringovým programem XY – Transfer podpořit v T-Mobile Rozjezdech mladé talentované podnikatele,“ uvedl Vilém Vrba, člen prezidia ČMA, při předávání cen koncem května. Program XY-Transfer startuje v červnu, kdy se vytvoří dvojice mentor – mentee, samotný mentoring končí v listopadu 2019 závěrečným setkáním.

Do devátého ročníku soutěže T-Mobile Rozjezdy se přihlásilo 579 nápadů, o celou pětinu začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. Hlavní cenu si odnesli Pavel Hrstka, Martin Burkoň a René Němeček z Chrudimi a jejich trička CityZen. Nejčastěji byly podnikatelské záměry inspirované cirkulární ekonomikou. Objevilo se několik ekologických ubrousků, náhrad plastových brček, květinové a bylinkové farmy, opakovaně použitelné balíky. Téměř polovina (46 %) přihlášených podnikatelů spadá do věkové kategorie 25–34 let. Mezi regiony již tradičně vedli zástupci hlavního města, kde soutěžilo 137 projektů. 68 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 64 ve středních Čechách.

O České manažerské asociaci

Dobrovolné nezávislé sdružení řídících pracovníků – manažerů. Vznikla v roce 1990 a jejím posláním je působit na rozvíjení odborných schopností manažerů. Přispívá ke zvyšování podnikatelské výkonnosti, konkurenceschopnosti, etiky řízení, kultury vztahů a odpovědného postoje manažerů vůči zákazníkům i společnosti. Ročně pořádá ČMA na 100 akcí, většinou v 15 regionálních a odborných klubů. Je vyhlašovatelem soutěže MANAŽER ROKU. ČMA spoluzaložila Českou podnikatelskou radu pro udržitelný rozvoj. Od května 2019 je ČMA členem evropské asociace manažerů CEC European Managers, která sdružuje přes milion manažerů.

T-Mobile Rozjezdy

Dlouhodobý program na podporu začínajících podnikatelů. Nabízí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší podnikatelský nápad a plán. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Novinkou letošního ročníku je Zvláštní cena České manažerské asociace (ČMA) pro mladé talenty, ČMA je partnerem letošního ročníku.