Canon uvádí na trh nový kompaktní laserový projektor s rozlišením 4K se snazším ovládáním a širšími možnostmi připojení

PRAHA, 4. června 2019 – Po předchozím oznámení o vývoji na konferenci ISE 2019 dnes společnost Canon uvedla na trh laserový projektor XEED 4K6021Z s vysokým jasem a nativním rozlišením 4K, který navazuje na úspěšný model XEED 4K5020Z (uvedený na trh v prosinci 2018). Nový model projektoru je dalším přírůstkem do široké nabídky 4K řešení společnosti Canon. Výkonný přístroj vybavený dvěma rozhraními Display Port podporuje kreativní instalace a zjednodušuje zapojení do stávající audiovizuální infrastruktury. Kvůli úspoře provozních nákladů do 4K projekce je model 4K6021Z koncipovaný jako hospodárný a nízkoúdržbový.

Vedle nízké hmotnosti se projektor vyznačuje laserovou technologií LCOS s mimořádně vysokým barevným jasem až 6000 lumenů, která zajišťuje špičkovou reprodukci obrazu v rozlišení 4K. Díky inovativní technologii LCOS s odrazovými deskami dosahuje projektor vysoké světelnosti s takřka neznatelnými rozestupy mezi obrazovými body. Obraz je detailně prokreslený bez mřížkového efektu, což je obzvlášť užitečné pro muzea, design a kreativní instalace. Projektor XEED 4K6021Z podává syté, věrné barvy s 10bitovou hloubkou v systému 4:4:4 díky zdvojenému rozhraní Display Port pokrývajícímu celý barevný prostor sRGB. Výsledkem je živý, mimořádně kvalitní obraz.

S ohledem na stoupající nároky koncových uživatelů pracuje projektor 4K6021Z s nativním rozlišením 4K (4096 x 2160 bodů). Poskytuje ostrý obraz s dokonale čitelným textem, ideální pro vyšší školství, design a zdravotnická zařízení. Zajistit optickou kvalitu pomáhá jednoduchý spigot čep, který je kompatibilní se sedmi výměnnými objektivy Canon, včetně nedávno představeného standardního zoomového objektivu RS-SL07RST 4K postaveného na špičkové optice značky Canon zajišťující minimální zkreslení. Tento nový objektiv nabízí motorem poháněný 1,76x zoom a vertikální náklon +/- 73 %, což umožňuje vysokou flexibilitu při instalaci.

Laserový světelný zdroj nabízí ještě více možností zapojení, zejména u kreativních instalací ve stísněných nebo jinak náročných prostorách – přístroj lze díky němu orientovat zcela libovolně. Projektor 4K6021Z je díky různým možnostem připojení včetně dvou rozhraní Display Port, HDMI a podpoře HDR kompatibilní s širokým spektrem digitálních videozařízení a počítačů. Začlenění do stávající audiovizuální infrastruktury je díky tomu ještě snazší.

S ohledem na rostoucí poptávku po cenově dostupné projekci v rozlišení 4K se přístroj 4K6021Z vyznačuje robustní konstrukcí a trvanlivými materiály, aby investice do 4K v dlouhodobějším horizontu neztrácela na hodnotě. Laserový světelný zdroj vydrží až 40 000 hodin provozu bez údržby. Vzduchový filtr je snadno dostupný i namontovaný, což zjednodušuje péči a minimalizuje dobu odstávek. Projektor patří ve své třídě k energeticky nejúspornějším, a to jak v provozu, tak v klidovém režimu. Může se proto pochlubit nízkými celkovými náklady na vlastnictví. Aby zákazníci nemuseli mít obavy, výrobce poskytuje pětiletou záruku a bezplatnou službu zápůjčky náhradního zařízení druhý den po ohlášení závady.

Další informace o projektoru XEED 4K6021Z naleznete na stránkách www.canon-europe/projectors

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu a jedné z nejznámějších a nejoblíbenějších značek na světě. Canon Europe působí ve 120 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti Canon se Canon Europe podílí přibližně jednou třetinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937 a lídrem ve zpracování obrazu je po celých 80 let. Jejím cílem je podněcovat k neustálému překonávání možností využití obrazu a prostřednictvím technologických inovací v široké škále oblastí – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnická zařízení – obohacuje Canon životy běžných lidí i firem.

Pozitivní vliv společnosti Canon na oblast technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu neustále roste. Svědčí o tom i sociální a environmentální přínosy, za kterými stojí jak zaměstnanci, tak i produkty značky Canon, a představují důkaz úspěšnosti podnikové filosofie Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.