Letní sezóna je tu: jak ochránit domov před loupežemi?

S příchodem prázdnin přibývají domy ponechané bez dozoru a počet vloupání narůstá v porovnání se zbytkem roku. Díky inteligentním kamerám od Netatmo si mohou jejich uživatelé vychutnat dovolenou s klidem na duši. Snadno instalovatelné kamery bez žádných extra poplatků umožňují uživatelům dohlížet na své domovy, i když jsou na míle vzdáleni.

Počet loupeží přes léto vrcholí. Prázdné domy a sousedé v nepřítomnosti znamenají pro zloděje ideální příležitost, jak zůstat během loupeže nezpozorováni. V roce 2018 došlo v České republice k 24 837 vloupáním. Tradiční poplašné zařízení chránící proti krádežím často nestačí. V době, kdy policie přijede už je lupič pryč a obvykle za sebou nezanechá žádné stopy.

Inteligentní kamery mohou nahradit tradiční sledovací systémy a pomohou zlepšit bezpečnost v domácnosti. Snadno se instalují a jsou levnější, než kompletní bezpečnostní systém s videozáznamem a v případě některých značek jako Netatmo fungují bez měsíčního předplatného.

Chytřejší řešení zabezpečení domácnosti

Chytré kamery od Netatmo jsou schopné určit rozdíl mezi náhodným pohybem a situací, kdy se děje něco důležitého. Venkovní kamera rozlišuje mezi osobou, zvířetem nebo autem, zatímco vnitřní kamera má funkci rozpoznávání obličeje. Kamery reagují na neobvyklé situace okamžitým upozorněním uživatele, což má za následek rychlou akci a případný příjezd policie.

Inteligentní venkovní kamera v reálném čase zaznamená a upozorní uživatele na pohyb cizích osob, přítomnost zvířat na pozemku či vůz na příjezdové cestě. Uživatelé si mohou přizpůsobit typ vyrušení, o kterém chtějí být informováni a podle toho dostávat jen relevantní upozornění. Pokud jsou některá z nich zbytečná, lze pomocí funkci Alert-Zone vybrat na kameře jen konkrétní oblast sledování.  

Venkovní kamera je vybavena inteligentním světlem, které lze zapnout ručně pomocí aplikace, či je možné nastavit jeho automatické zapnutí, pokud kamera zachytí pohyb osoby, auta či zvířete. To pomůže uživatelům najít v noci bezpečně cestu a odradí nevítané návštěvníky.

Inteligentní interiérová kamera od Netatmo dokáže díky funkci rozpoznávání obličeje odlišit rodinné členy od nových tváří. Jakmile kamera detekuje neznámou tvář, odešle oznámení v reálném čase na chytrý telefon uživatele s fotografií a s videem události. Kamera však chrání soukromí rodinných příslušníků. Na rozdíl od jiných inteligentních kamer, které zaznamenávají sebemenší pohyb každé osoby, kamera Netatmo nahrává podle preferencí uživatelů. Uživatelé tak mohou zakázat sledování a zasílání upozornění ohledně rodinných příslušníků či známých tváří, což umožňuje právě funkce rozpoznávání obličejů.

Inteligentní kamery Netatmo poskytují uživatelům přístup ke všem záznamům a funkcím bez účtování dalších provozních poplatků. Videa jsou uložena lokálně na zašifrované microSD kartě.

Cena a dostupnost

Inteligentní venkovní kamera je k dostání za doporučenou obchodní cenu 8999,99 korun. Inteligentní interiérová kamera se prodává za doporučenou obchodní cenu 5999,99 korun.

Oba produkty lze zakoupit u významných prodejců jako Alza, iStyle, CZC, Agora, Datart, iStores, TS, atd.

Aplikace Netatmo Security je zcela zdarma a kompatibilní s telefony iPhone od operačního sytému iOS 9 a výše a Android od operačního systému 4.3 a výše.

Aplikace Netatmo Security je také dostupná na PC a Mac.

O společnosti Netatmo

Společnost Netatmo se specializuje na chytrou elektroniku. Vyvíjí intuitivní a designovou spotřební elektroniku, která uživatelům nabízí bezpečnější, zdravější a pohodlnější domov. Chytrá řešení přináší i do privátní sféry. Svého cíle dosahuje Netatmo dodržováním čtyř závazků, které tvoří DNA společnosti.

  • Současný design: žádná zastarávání
  • Soukromí: garantujeme ochranu dat
  • Užitečnost a spolehlivost: naše produkty usnadňují život
  • Ohleduplná upozornění: oznámení posíláme jen když je to opravdu důležité

Od roku 2012 uvedla společnost Netatmo na trh třináct zařízení a příslušenství, které splňují hlavní požadavky chytré domácnosti. Nabízí různá řešení pro automatizaci domova a usnadňuje život od svého prvního produktu v roce 2012 po současnost.

Ve spolupráci s předními značkami ve stavebnictví rozvíjí Netatmo možnosti integrace inovativního řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. Díky této strategii Netatmo přináší do bydlení nové zážitky a jednoduchost.

V listopadu 2018 se společnost Netatmo připojila ke skupině Legrand, světovým odborníkům v oblasti elektrické a digitální infrastruktury budov.

Netatmo, stejný domov, jen chytřejší.