Partnerství společností Visa a Currencycloud mění přeshraniční platby i placení na cestách

Spolupráce nabízí klientům a partnerům společnosti Visa inovativní a zcela digitální platební řešení včetně multiměnových peněženek a upozornění o směnných kurzech v reálném čase.

Londýn, 4. červen 2019 – Společnosti Visa a Currencycloud, platební platforma pro velké podniky, dnes oznámily uzavření partnerství s cílem dále inovovat přeshraniční platby a placení na cestách. Dohoda jde ruku v ruce s misí společnosti Visa – pomáhat lidem platit digitálně bezpečně a pohodlně doma i na cestách.

Klienti Visa, bankovní a fintech partneři nyní mají možnost využívat platební cloudovou platformu Curencycloud a nabídnout svým zákazníkům žádané služby jako jsou multiměnové peněženky a upozornění o mezinárodních platbách v reálném čase. Uživatelé karet Visa budou moct spravovat své cestovní náklady s větší přehledností a kontrolou.

V současné době je každá pátá transakce přeshraniční, ať už pochází od cestujícího uživatele nebo z nákupů na zahraničních e-shopech,“ říká Charlotte Hogg, výkonná ředitelka Visa pro Evropu. Cílem je pomoci našim klientům naplnit rostoucí nároky na rychlé, jednoduché a pohodlnější přeshraniční platby a zároveň zjednodušit držitelům karet Visa hospodaření s penězi na cestách. Naše partnerství s Currencycloud představuje inovativní, konkurenceschopné a zcela digitální řešení, které ve výsledku dává zákazníkům větší kontrolu nad digitálními platbami – domácími i zahraničními“.

Currencycloud vznikl, aby zbavil zahraniční platby zbytečné složitosti,říká Mike Laven, výkonný ředitel Currencycloud.V dnešním propojeném světě banky čelí rostoucímu tlaku na zlepšování uživatelského zážitku a díky partnerství s Visou toho snadno docílíme. Naše technologická API rozhraní mají transakce pod kontrolou a v kombinaci s dobrým jménem společnosti Visa umožní novým zákazníkům užívat si lepšího zážitku z placení v zahraničí.“

Trh se zahraničními platbami stále roste. Dle odhadů do roku 2020 dosáhne hodnota přeshraničního e-ommerce 900 miliard dolarů, tedy více než jedné pětiny celkového světového e-commerce trhu. Partnerství společností Visa a Currencycloud se zaměří na odstraňování bariér při platbách v zahraničí, zejména ve smyslu základních otázek: kdy, kde a jak mohou uživatelé platit. Držitelé karet Visa tudíž mohou platební funkce využívat s klidem také na cestách.

Platforma společnosti Currencycloud je otevřená vývojářům a partnerství se primárně týká toho, jak ji zpřístupnit, aby bylo možné si předem pořídit vhodnou měnu na cestování a dostávat upozornění na směnné kurzy při použití karty Visa v cizině.

Jedná se o nejnovější spolupráci Visa s inovátorskou firmou na poli plateb. Jakožto globální technologická platební společnost, Visa neustále sleduje technologie všeho druhu – zvláště ty s potenciálem posouvat úroveň digitálních plateb pro jejich klienty a zákazníky. Visa také nedávno oznámila investiční spolupráce, mimo jiné se společnostmi Minna Technologies, Bankable, Klarna a solarisBank.

###

O společnosti Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je světovou jedničkou v oblasti digitálních plateb. Naším posláním je propojit svět prostřednictvím inovativní, spolehlivé a bezpečné platební sítě, umožňující jednotlivcům, podnikům a ekonomikám prosperovat. Naše vyspělá globální procesingová síť, VisaNet, umožňuje bezpečný a spolehlivý průběh plateb po celém světě a dokáže zpracovat více než 65 tisíc transakcí za sekundu. Soustavné zaměření společnosti na inovace je katalyzátorem rychlého růstu connected commerce a hnací silou v cestě za bezhotovostní budoucností pro každého a na jakémkoli místě. V době, kdy svět přechází z analogového systému na digitální, společnost Visa paralelně digitalizuje vlastní značku, produkty a procesingovou síť tak, aby formovala budoucnost placení v digitálním světě. Pro více informací navštivte o společnosti Visa, visa.com/blog a sledujte nás na @VisaNews.

O společnosti Currencycloud

Technologie společnosti Currencycloud přibližuje budoucnost platebních platforem světové ekonomice. Infrastruktura přeshraničních B2B plateb umožňuje firmám zprostředkovat svým zákazníkům dokonalý zážitek pomocí jednoduchého a pružného API rozhraní. Společnost Currencycloud vznikla v roce 2012, sídlí v Londýně a je řízena z Evropy, USA a Kanady. Ve 180 zemích zvládla zpracovat 50 miliard dolarů. Jádrem mezinárodní spolupráce jsou banky a fintechy včetně společností Starling Bank, Standard Bank South Africa, Travelex a Klarna. www.currencycloud.com