Dětský den v Thomayerově nemocnici pomáhali opět organizovat zaměstnanci Providentu

Praha 5. 6. – Více než 600 dětí z mateřských a základních škol strávilo příjemné dopoledne na oslavě Dětského dne v areálu Thomayerovy nemocnice v Krči. Na organizaci akce se již několikátým rokem podíleli zaměstnanci pražské centrály Providentu. Pracovali s dětmi na jednotlivých stanovištích a díky jejich příspěvku 10 000 korun mohly být na akci nakoupeny pomůcky a drobné dárky pro děti. Dvě zaměstnankyně Providentu přivedly dětem ukázat své canisterapeutické psy.  

Smyslem dětského dne s názvem „TAJUPLNÝ OSTROV“, je představení záchranného integrovaného systému. Zdravotníci zábavnou formou ukazují dětem, s čím se v nemocnici na jednotlivých odděleních mohou setkat. Díky tomu děti nemusí mít takový strach, až se do nemocnice dostanou jako pacienti. Na malé návštěvníky čekal skákací hrad, soutěžní okruh s osmi stanovišti, plnění pirátských úkolů a samozřejmě sladké a zároveň zdravé pamlsky pro malé piráty.

„Pro hladký průběh akce je potřeba dostatečný počet dobrovolníků, kteří se celou dobu starají o jednotlivé skupinky dětí. Se zajištěním akce v tomto ohledu již několik let pomáhají zaměstnanci Providentu, říká Dagmar Hrubcová z Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice. Díky finančnímu příspěvku od Providentu ve výši 10 000 korun si děti kromě zážitků odnášejí i drobné dárky a zdravotníci na stáncích mají dostatek potřebných pomůcek (například náustky).

Letošní dětský den navštívilo přes 600 dětí ze spádových škol a školek. Díky Providentu nebyly ochuzeny ani děti na lůžkových odděleních nemocnice. „Na dětskou neurologii přivedla kolegyně svého canisterapeutického psa záchranáře, který svými nacvičenými kousky děti rozveselil a přivedl na jiné myšlenky. Druhý canisterapeutický pes byl přímo na dětském dni mezi ostatními dětmi,“ říká Kateřina Jarošová, které dobrovolnické dny v Providentu organizuje. Zaměstnanci Providentu ještě navštívili děti na Klinice dětské chirurgie a traumatologie a předali jim dárky, které donesli.

O společnosti Provident Financial

Společnost Provident Financial s.r.o. působí na českém trhu již 20 let a od vstupu na trh poskytla úvěr už miliónu klientů. Za transparentních podmínek nabízí hotovostní i bezhotovostní půjčky, které jsou bezúčelové, bez ručitele a bez skrytých poplatků. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 1200 obchodních zástupců. Provident je členem České leasingové a finanční asociace. Díky jasným a férovým smluvním podmínkám se Provident Financial umístil mezi nejlepšími finančními institucemi v Indexu odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni.

www.provident.cz

Mezinárodní skupina International Personal Finance (IPF), mateřská společnost českého Providentu, vznikla v roce 2007 oddělením od britské společnosti Provident Financial plc. Ta působí ve Velké Británii již od roku 1880. IPF pod obchodním označením Provident v současnosti působí v 11 zemích světa: v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Finsku, Španělsku, Austrálii a v Mexiku. Prostřednictvím své sítě 30 000 obchodních zástupců poskytuje služby 2,5 milionům zákazníků a zaměstnává na 6 000 lidí. IPF je kotována na londýnské burze cenných papírů od svého vzniku (IPF.L). www.ipfin.co.uk