Hyundai uzavřel partnerství s Inovačním centrem Skolkovo za účelem rozvoje chytré mobility

Hyundai Motor Commonwealth of Independence States (HMCIS) a Inovační centrum Skolkovo, sídlící na západním okraji Moskvy, uzavřely partnerství v oblasti mobility, jehož cílem je vývoj řešení IT a nových služeb pro zákazníky. HMCIS tak činí první krok do segmentu služeb pro mobilitu.

HMCIS založí v rámci partnerství Hyundai Mobility Lab v Inovačním centru Skolkovo. Laboratoř bude vyvíjet novou platformu IT pro službu předplacené chytré mobility. Uživatelé si budou moci na internetu pronajímat vozy Hyundai na určitou dobu s řadou doplňkových služeb.

Rád bych poděkoval Inovačnímu centru Skolkovo za partnerství a nové perspektivy,“ řekl Kyeongsu Son, ředitel společnosti Hyundai Motor Russia & CIS Headquarters. „Těšíme se na další spolupráci při vývoji nových řešení IT, která zlepší životy našich zákazníků.

Hyundai je pro nás důležitým mezníkem. Uzavřením této smlouvy potvrzujeme naši připravenost na efektivní spolupráci s předními společnostmi z automobilového průmyslu i náš zájem o ni,“ řekl Viktor Vekselberg, předseda představenstva Nadace Skolkovo. „Jsem přesvědčen o tom, že partnerství s Inovačním centrem Skolkovo poskytne laboratoři Hyundai Mobility Lab jedinečné podmínky pro vývoj nejmodernějších řešení IT.

Inovační centrum Skolkovo je platformou high-tech, která sdružuje nejlepší talenty pro vývoj budoucích technologií. Hyundai Mobility Lab v tomto komplexu zahájí provoz pravděpodobně již ve druhé polovině letošního roku.

Hyundai Motor rozšiřuje své podnikání v oblasti výroby o služby pro mobilitu, čímž vychází vstříc měnícím se požadavkům zákazníků. Cílem společnosti je stát se vedoucí sílou, která utváří budoucnost mobility, a to zajišťováním chytré a bezpečné přepravy.

Více informací o službách, vyvíjených laboratoří Hyundai Mobility Lab, bude k dispozici v průběhu letošního roku.