Cartoon Network na filmovém festivalu ve francouzském Annecy představí bohatý program i řadu osobností

Praha, 6. června 2019 – Dětský televizní kanál Cartoon Network se opět představí na letošním ročníku festivalu animovaných filmů v Annecy který je spojen s MIFA, jedním z největších mezinárodních trhů animovaných filmů, a bude zde prezentovat svou nejlepší tvorbu z animačních studií celého světa. Cartoon Network je už přes 25 let hrdým producentem několika ikonických animovaných seriálů plných dobrosrdečného humoru.

Na letošním festivalu v Annecy uspořádá Cartoon Network dva diskusní panely. První diskuse se bude konat ve čtvrtek 13. června a nese název “Přísady humoru“ („The Ingredients of Humor“). Mezi panelisty se představí George Gendi, tvůrce seriálu Jablko a Cibule, který Cartoon Network uvedl loni, Mic Graves, scénárista a tvůrce oblíbeného seriálu Gumballův úžasný svět, Madeline Queripel, šéfproducentka novinky Infinity Train a dlouholetá scénáristka seriálu Normálka, a Vaibhav Kumaresh, tvůrce snímku Lamput, z dílny Cartoon Network APAC, který se stal globálním YouTube hitem a dostal zelenou pro svou třetí řadu. Diskusi bude moderovat Patricia Hidalgo, ředitelka obsahu společnosti Turner EMEA & International Kids Strategy. Panelisté se také podělí o svůj recept na inkluzivní příběhy v komediích.

V pátek 14. června proběhne další panel „Jak se tvořil Steven Universe“ („The Making of Steven Universe“). O oblíbeném seriálu, který získal i nominaci na Emmy, budou mluvit jeho tvůrkyně Rebecca Sugar a výkonný producent Ian Jones-Quartey.

Ještě před první panelovou diskusí se od 12.30 bude konat také každoroční ikonický piknik Cartoon Network ve spolupráci s Warner Bros Animation, který bude oslavovat blížící se uvedení DC Super Hero Girls.

Panelová diskuse “Přísady humoru“ se bude konat ve čtvrtek 13. června od 16 hodin v Salle d´Europe v Imperial Palace a „Jak se tvořil Steven Universe“ proběhne 14. června v Salle Pierre Lamy.

O Cartoon Network

Cartoon Network, spadající pod společnost Turner, se zaměřuje prostřednictvím svých zábavných
a dobrodružných seriálů především na chlapce, ale zároveň oslovuje i dívky. Program a jednotlivé seriály prezentují témata zábavy a humoru, přátelství, představivosti či akce a dobrodružství. Cartoon Network cílí na hochy a dívky ve věku 6 až 12 let, u nichž se snaží podpořit jejich vlastní osobnost prostřednictvím bohatého zábavního a globálně úspěšného televizního obsahu. Programová skladba zahrnuje oblíbené komediální animované seriály jako Gumballův úžasný svět, Čas na dobrodružství, Normálka, Clarence, Steven Universe
a Uncle Grandpa či akčně dobrodružné seriály jako Raketové holky, Ben 10 a Teen Titans Go!

Cartoon Network nabízí, od svého uvedení coby celoevropského televizního kanálu v roce 1993, lokalizovaný obsah napříč Evropou, Blízkým východem a Afrikou, kde je dostupný v 19 jazycích a ve více než 142 milionech domácností v 70 zemích. Cartoon Network příznivcům přináší obsah také prostřednictvím cenami ověnčené internetové stránky přístupné i z mobilních zařízení, řady her, videí, licencovaných hraček a dalšího zboží. Cartoon Network je značkou vlastněnou společností Turner, spadající pod Time Warner.

Více informací: www.cartoonnetwork.cz nebo https://www.facebook.com/CartoonNetworkCesko/.