Gartner: Mobilní platforma Samsung KNOX je velmi bezpečná

Bezpečnostní platforma Samsung KNOX 3.2 je jediným řešením, které získalo v oblasti firemně řízeného zabezpečení pouze hodnocení stupněm „silná“

 

  • Samsung Knox 3.2 obdržel silná hodnocení ve 27 ze 30 kategorií
  • Jediný dodavatel, který získal silná hodnocení ve všech kategoriích firemně řízeného zabezpečení
  • Celosvětově obdržel Knox více bezpečnostních certifikací než všechna ostatní mobilní řešení

 

Praha, 6. června 2019 – Mobilní bezpečnostní řešení Samsung KNOX předinstalované na mnoha mobilních zařízeních bylo společností Gartner ve zprávě „Zabezpečení mobilních operačních systémů a zařízení: porovnání platforem“ hodnoceno již počtvrté za sebou. Samsung Knox 3.2 byl ohodnocen stupněm „Strong“ (silný) ve 27 ze 30 kategorií a je jediným řešením, které získalo toto hodnocení ve všech kategoriích firemně řízeného zabezpečení. Ve zprávě zveřejněné 6. května 2019 posuzuje společnost Gartner bezpečnostní řešení různých dodavatelů.

Společnost Gartner ve zprávě porovnává základní bezpečnostní funkce operačního systému, které jsou zabudovány do různých platforem mobilních zařízení, a také schopnosti podnikového řízení.

Samsung Knox se skládá z řady obranných a bezpečnostních mechanismů, které poskytují ochranu před vetřelci, škodlivým softwarem a jinými zlomyslnými útoky. Zabezpečení platformy Samsung Knox začíná již ve výrobní fázi implementací důvěryhodného hardwarového prostředí. Dále spočívá v přísných bezpečnostních kontrolách, které se provádějí při zavádění systému, a v nepřetržitém monitorování integrity zařízení za provozu.

Na základě této elementární bezpečnostní architektury, která je přínosem jak pro spotřebitele, tak pro podniky, vyvíjíme komplexní řešení pro mobilní podnikání, od konfigurace a zřizování až po správu, zabezpečení a údržbu zařízení. Platforma Knox for Enterprise se v mnoha zemích používá v prostředí veřejné správy a získala celosvětově více bezpečnostních certifikací než všechna ostatní mobilní řešení.

Další informace o platformě Samsung Knox: https://www.samsungknox.com/de/secured-by-knox

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.