Hyundai je první oficiální přepravce České golfové asociace hendikepovaných

Společnost Hyundai Motor Czech navázala spolupráci s Českou golfovou asociací hendikepovaných (CZDGA) a poskytla jí do užívání lehký užitkový automobil Hyundai H1. Prostorný vůz bude sloužit jak pro přepravu hráčů a materiálního vybavení, tak pro další akce hendikepovaných sportovců. Hyundai je historicky úplně prvním partnerem CZDGA jako přepravce.

„Velice nás těší, že můžeme tímto způsobem podpořit sportovní aktivity hendikepovaných. Jsem přesvědčen, že H1 bude pro reprezentanty a celou asociaci přínosem a nabídne komfortní přepravu na turnaje, zápasy, ale také kamkoliv jinam dle potřeb,“ uvedl Jan Pohorský, specialista PR Hyundai Motor Czech.

„Celá členská základna a samotná reprezentace CZDGA si velice váží pomoci Hyundai, protože do současné doby jsme jezdili na všechny vrcholné akce a turnaje individuálně. Dnes už budeme jezdit společně jako tým, a to vozem, který pojme nejen hráče, ale také materiální vybavení. Vůz bude navíc sloužit i k našim dalším akcím, jako jsou dny otevřených dveří, propagace paragolfu a spolupráce s jinými subjekty, které se zabývají sportem hendikepovaných,“ řekl prezident České golfové asociace hendikepovaných Miroslav Lidinský.

Česká golfová asociace hendikepovaných (CZDGA) je spolek, který vznikl v roce 2009 a jehož hlavním cílem je umožnit co nejvyššímu počtu dětí, mládeže a dospělých s tělesným (zdravotním) postižením přístup ke sportovní aktivitě – golfu. Je plnohodnotným členským subjektem České golfové federace (ČGF). Mezi členy CZDGA najdete hráče po amputaci horních i dolních končetin, po ochrnutí od narození či po úrazech, vozíčkáře, hráče se zrakovým nebo sluchovým postižením, mozkovou obrnou, roztroušenou sklerózou či s neurologickým onemocněním, které postihuje pohybový aparát.

Hyundai v České republice rovněž dlouhodobě podporuje nadaci SOS dětské vesničky či technické vzdělávání od mateřských škol až po univerzity. Do školek například věnoval polytechnické stavebnice a pro vyšší ročníky základních škol a středoškoláky pořádá automobilka odborné exkurze ve výrobním závodu HMMC v Nošovicích. „Univerzitám i středním odborným školám jsme mimo jiné darovali již více než 120 našich vozů pro výukové účely tak, aby si mohli studenti nejmodernější technologie vyzkoušet v praxi,“ uvedl Petr Vaněk, mluvčí nošovické automobilky Hyundai s tím, že Hyundai se podílel také na změně osnov některých oborů na VŠB-TU v Ostravě tak, aby více odpovídaly požadavkům automobilového průmyslu.