Nokia 2.2 nabídne nejnovější Android a pokročilé AI funkce za dostupnou cenu

Skvělé snímky ve zhoršených světelných podmínkách díky sofistikovanému AI, odemykání tváří, dedikované tlačítko pro Google Asistenta a nejnovější Android 9 Pie.

Praha, 6. června 2019 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes představila nový model Nokia 2.2, která nabídne skvělé snímky i ve špatných světelných podmínkách nebo dedikované tlačítko pro Google Asistenta za dostupnou cenu. Nokia 2.2 je první telefon ze série 2, který se stane součástí programu Android One, a přinese tak nejnovější inovace společnosti Google do moderního zařízení s 5,7“ HD+ displejem s diskrétním výřezem pro přední fotoaparát. Telefon bude poháněn nejnovější verzí operačního systému Android 9 Pie. Přislíbená je také aktualizace na Android Q spolu se zaručenými aktualizacemi operačního systému po dobu dvou let a bezpečnostními aktualizacemi po dobu tří let.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, sdělil:

„Věříme, že by inovace měly být dostupné pro každého. S modelem Nokia 2.2 přinášíme možnost využít například AI i v cenově dostupném segmentu. Přinášíme rovněž biometrické odemykání telefonu za pomoci rozpoznání tváře a dedikované tlačítko pro Google Asistenta, čímž se připojujeme k revoluci v oblasti interakce uživatele s telefonem. Nokia 2.2 se samozřejmě zařazuje do programu Android One, stejně jako všechny současné chytré telefony Nokia.“

Skvělé snímky za šera díky pokročilému AI

Nokia 2.2 je schopna zachycovat snímky ve zhoršených světelných podmínkách díky využití sofistikovaného AI. Fotoaparát zachytí více fotografií v jeden okamžik a pomocí pokročilých algoritmů vytvoří jeden snímek s tím nejlepším výsledkem. HDR se postará o skvělé barevné podání a dynamický rozsah v každém snímku. Fotografie mohou být ještě lepší díky Google Photos AI s využitím funkcí jako jsou Colour Pop, která umožní vybarvit objekt na monochromatické fotce a Beautify, jenž zvýší přirozenost selfie fotografie na maximum.

Uživatelé mohou využít také Google Lens přímo v rozhraní aplikace fotoaparátu. Stačí jednoduše zamířit fotoaparát na vybraný objekt pro zobrazení více informací. Například po nasnímání obálky hudebního alba lze ihned poslouchat hudbu skrze streamovací hudební služby, jako je Spotify.

Nokia 2.2 nabízí displej podle nejnovějších trendů. 5,71“ HD+ edge-to-edge displej s minimalistickým výřezem pro přední fotoaparát je dostatečně velký pro sledování obsahu a telefon zároveň skvěle padne do ruky. Maximální jas 400 nitů pak zajistí pohodlné sledování i na přímém slunci. O chod telefonu se stará čtyřjádrový procesor MediaTek A22. Ten spolu se skvělou optimalizací baterie zajistí, že telefon na jedno nabití vydrží po celý den.  

Fanoušci mohou s tímto telefonem také vyjádřit svůj osobitý styl díky Xpress-on krytům. Kryty jsou opatřeny nano-texturovým nátěrem, který zaručuje vysoký lesk v řadě barevných podání. Kryty Xpress-on lze jednoduše měnit v řádu vteřin a budou dostupné v barevných variantách Pink Sand, Ice Blue a Forest Green.

Rychle dostupný Google Asistent díky dedikovanému tlačítku

Nokia 2.2 přináší Google Asistenta s jednoduchým přístupem pomocí tlačítka do cenově nejvýhodnějšího segmentu. Stačí stisknout tlačítko, položit dotaz nebo vyslovit příkaz a Nokia 2.2 splní požadavek uživatele. Jedno stisknutí tlačítka spustí Google Asistenta a dlouhé stisknutí pak zvládne naslouchat více požadavkům.

Chytré telefony Nokia jsou stále lepší

Nokia 2.2 je prvním telefonem ze série 2, který se stává součástí programu Android One. Uživatelé se tak mohou těšit na nejnovější Android 9 Pie a inovace společnosti Google s příslibem aktualizace na Android Q.

Android 9 Pie nabízí přístup k novým pokročilým technologiím, jako je například Digital Wellbeing, jenž poskytuje informace o používání telefonu spolu s módy Wind Down a Do Not Disturb. Nokia 2.2 tak nabídne kompletní přehled o tom, kolikrát a jak dlouho byla konkrétní aplikace spuštěna a možnost utlumit všechna vyzvánění a vizuální upozornění kdykoliv uživatel cítí potřebu nenechat se rušit. Další funkce jako jsou Slices a App Actions se učí předvídat následující krok a činí tak používání telefonu jednodušším a rychlejším. Funkce Adaptive Battery pak limituje využívání baterie aplikacemi, které nejsou spouštěny příliš často.

Dostupnost  

Nokia 2.2 bude dostupná u vybraných partnerů během léta. Dostupnost jednotlivých barevných variant a cenu brzy upřesníme.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státech a dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.