Sberbank zvyšuje úročení profesních spořicích účtů

Praha 6. 6. 2019 Od června zvyšuje Sberbank úrokovou sazbu nových profesních spořicích účtů pro advokátní či notářskou úschovu na 0,8 % ročně. Jedná se o jedno z nejvyšších úročení úschovných účtů na trhu. Účet je bez omezení výše vkladu, je zdarma včetně všech transakcí a je možné jej vést i v EUR a USD měně.

„Úschovné účty jsou v současné době klienty advokátů či notářů stále častěji poptávány. Hojně jsou využívány při převodech nemovitostí za úplatu. Naší snahou je přizpůsobit je co nejvíce požadavkům těchto profesí a nastavit jim zajímavé podmínky, které jim zajišťují atraktivní úrokový výnos,“ vysvětluje Jan Gabriel, MIC Leader, Sberbank. Kromě toho banka poskytuje i nadstandardní služby a individuální péči. Klienti se mohou na svého poradce kdykoliv obrátit s řešením nestandardních požadavků.

Sberbank klientům dlouhodobě poskytuje jedny z nejvýhodnějších podmínek úročení depozit. Jako jedna z prvních bank opakovaně reagovala na zvyšování základní sazby ze strany ČNB. Profesní spořicí účty zvyšovala na konci loňského roku, sazby korunových termínovaných vkladů výrazně zvýšila na začátku roku 2019. Více než třetinu všech spořicích profesních účtů Sberbank využívají notáři a advokáti, následováni správci konkursní podstaty a insolvenčními správci.

Sberbank CZ, a.s.

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. Dlouhodobě rozvíjí program FÉR produktů s jasnými cenami a podmínkami. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.