CD PROJEKT RED a NVIDIA spolupracují na podpoře ray tracingu v ‘Cyberpunk 2077’

Velmi uznávaný a očekávaný herní titul bude využívat technologii ray tracingu v reálném čase


LOS ANGELES, E3, 11. června 2019—NVIDIA a CD PROJEKT RED oznamují, že NVIDIA® GeForce RTX™ bude oficiálním technologickým partnerem pro Cyberpunk 2077. Obě společnosti úzce spolupracují na implementaci technologie ray tracingu v reálném čase do hry.

Cyberpunk 2077 získal během E3 2018 přes stovku ocenění a Gamespot jej dokonce nazývá “jednou z nejočekávanějších her desetiletí.” Jde o další projekt studia CD PROJEKT RED, tvůrců uznávaného titulu The Witcher 3: Wild Hunt, který získal řadu cen “Hra roku”. Technologická spolupráce NVIDIA a CD PROJEKT RED má dlouhou tradici, která trvá více než deset let.

Cyberpunk 2077 je neuvěřitelně ambiciózní hra kombinující pohled z první osoby s propracovanými RPG prvky. Její příběh se zároveň odehrává ve spletitém světě, který hráče dokáže opravdu vtáhnout,“ říká Matt Wuebbling, ředitel GeForce marketingu ve společnosti NVIDIA. “Věříme, že svět Cyberpunku bude značně těžit z realistického osvětlení, které ray tracing dokáže nabídnout.”

Ray tracing je pokročilá grafická technika původně používaná ve filmech pro vytvoření velmi realistických vizuálních efektů. Grafické karty GeForce RTX disponují specializovanými jádry, která jsou specificky navržena tak, aby akcelerovala ray tracing a vizuální efekty ve hrách tak mohly být vykreslovány v reálném čase.

“Ray tracing nám umožňuje realisticky zobrazit chování světla v městském prostředí plném davů lidí,” říká Adam Badowski, ředitel studia ve společnosti CD PROJEKT RED. “Díky této technologii můžeme přidat další vrstvu hloubky a vertikálnosti do již tak značně impozantní megapole, ve které se hra odehrává.”

Cyberpunk 2077 je akční adventura v otevřeném světě zasazená do Night City, megapole zmítané posedlostí mocí, okázalostí a tělesnými modifikacemi. Hráč se vžije do role V, žoldáka a psance, který se snaží získat jedinečný implantát představující klíč k nesmrtelnosti. Bude možné přizpůsobovat kybernetické vybavení i schopnosti postavy a také herní styl. Prozkoumávání rozsáhlého města s sebou ponese řadu voleb, které budou utvářet příběh i svět okolo hráče.

Návštěvníci E3 budou mít možnost si Cyberpunk 2077 prohlédnout v jižní hale Los Angeles Convention Center na stánku 1023. Více podrobností společně s exkluzivními 4K screenshoty demonstrujícími ray tracing v reálném čase na PC je možné nalézt na www.nvidia.com.

Držte si přehled o novinkách společnosti NVIDIA

Odebírat můžete nové články z NVIDIA blogu, sledovat nás na Facebooku, Twitteru, LinkedInu a Instagramu, sledovat NVIDIA videa na YouTube a galerii na Flickr.

O společnosti NVIDIA
Vynález GPU společností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) v roce 1999 podnítil růst herního PC trhu, redefinoval moderní počítačovou grafiku a vnesl revoluci do paralelních výpočetních úkonů. GPU deep learning pak později zažehl moderní AI — novou éru výpočetní techniky — která využívá GPU jako mozek počítačů, robotů a samořiditelných automobilů, které mohou vnímat svět a porozumět mu. Více informací naleznete na http://nvidianews.nvidia.com/.