Nordic Telecom si vybral systém pro správu zařízení od společnosti Axiros

Praha 12. 6. 2019 – Telekomunikační operátor Nordic Telecom nadále zvyšuje stabilitu svých služeb. K dohledu nad koncovými zařízeními (CPE), přes které v licencovaném pásmu 3,7 GHz přináší zákazníkům vysokorychlostní Nordic 5G internet na doma, si vybral jako společníka firmu Axiros, která patří mezi světovou špičku v tomto sektoru.

Stabilita a spolehlivost služby Nordic 5G na doma, určené pro koncové uživatele je nyní ještě robustnější, a to díky Open Device Management solution společnosti Axiros a cloudovým službám od společnosti BM COM, která Axiros v ČR zastupuje. Nadstandardní kvalita služby je zajištěna zautomatizováním aktivace širokopásmových služeb nebo vyhledáváním a řešením nalezených chybových hlášení. Cílem této spolupráce je posunout kvalitu internetového připojení na maximální možnou úroveň.

„Nordic Telecom se rozhodl nasadit systém pro správu zařízení, který zajistí ještě vyšší kvalitu poskytovaných služeb našim zákazníkům. Vsadili jsme na  vyspělé řešení našeho partnera, společnosti Axiros, který má bohaté zkušenosti. Mezi jeho největší výhody patří jednoduché nasazení, flexibilní a upravitelný design, rychlá a bezproblémová integrace nových zařízení nebo lokální technická a komerční podpora,” prozrazuje Lukáš Vejrych, CTO Nordic Telecom.

Prvním krokem spolupráce bude zajištění monitoringu venkovních LTE CPE zařízení. Management a analýza xDSL a Wi-Fi sítí pak budou následovat ve druhé fázi.

Nordic Telecom je telekomunikačním operátorem s vlastními sítěmi v pásmech 3,7 GHz a 420 MHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V aukci pásma 3,7 GHz získal jako jediný účastník dva bloky spektra. Na nich staví a jako první spustil moderní 5G síť, která nabízí kvalitní pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem. V budoucnu tato síť umožní i superrychlé 5G datové mobilní přenosy. V pásmu 420 MHz buduje vlastní LTE síť. Současně, prostřednictvím partnerských sítí, působí jako plnohodnotný virtuální mobilní operátor.

ww.nordictelecom.cz