Společnost Syniverse buduje zcela první neutrální roamingové centrum architektury LoRaWAN k posílení zavádění IoT

Praha, 13. června 2019 – Dnes na výročním setkání členských společností LoRa Alliance v Berlíně, Syniverse, nejpropojenější společnost na světě, oznámila, že společně se členy LoRa Alliance (včetně Českých Radiokomunikací) pracuje na spuštění první neutrální roamingové platformy architektury LoRaWAN® na trhu, která propojí nesourodé stávající sítě LoRaWAN®.

Propojení sítí LoRaWAN® díky společnosti Syniverse umožní, aby spolu nelicencované technologie internetu věcí (IoT) jako Wi-Fi a LoRaWAN® harmonicky fungovaly v rámci globálních sítí. Také dovolí rychlejší škálování podpory IoT ekosystému LoRaWAN® díky společné základní infrastruktuře spravované neutrální třetí stranou, která umožňuje harmonizaci různorodých sítí. Tento přístup zefektivňuje mezinárodní uvádění na trh, agregaci domácí sítě a řešení zásobovacích řetězců.  

„Jakožto přední poskytovatel televizní, rozhlasové i internetové infrastruktury a rovněž poskytovatel sítě LoRaWAN s největším pokrytím v České republice, CRA plně podporují spuštění roamingového centra Syniverse, které otevře dveře vzájemnému fungování napříč světovými sítěmi a coby další strategický krok k dalšímu rozvoji internetu věcí,” říká Miloš Mastník, obchodní ředitel Českých Radiokomunikací.

LoRaWAN® je přední technologie nízkoenergetických přenosů na velké vzdálenosti provozovaná v nelicencovaném pásmu, které využívají chytrá IoT řešení ve více než 100 zemích. Přestože tato technologie pohání množství pohyblivých i nepohyblivých senzorů, aplikací a zařízení – jako je chytré měření energií, sledovací nástroje v zásobovacích řetězcích, chytrého zemědělství a řešení průmyslu 4.0 – napříč regiony existují stovky veřejných i soukromých sítí LoRaWAN®, které spolu v současné době jednoduchým způsobem nekomunikují.

Syniverse prostřednictvím svých investic do konektivity, správy roamingu a vyrovnávání služeb všech mobilních operátorů na světě v posledních třech desetiletích k rozvoji centra LoRaWAN®, který umožní konektivitu napříč ekosystémem. Syniverse v současné době denně zpracuje více než čtyři miliardy zúčtovatelných transakcí, ročně vypořádá více než 15 miliard USD a k dnešku propojuje téměř 800 operátorů. Díky tomu je neutrálním hostitelem, který umožní ekosystému LoRa rozvinout plný potenciál.

Umožnění roamingu LoRaWAN® prostřednictvím zmíněného centra je v souladu se strategií multi-access IoT technologií přechodu na sítě nové generace včetně 5G, které budou také vyžadovat interoperabilitu se staršími sítěmi, aby společnosti mohly provozovat služby IoT, bločenky a další. Společnost Syniverse už úspěšně předvedla konektivitu architektury LoRaWAN® na své globální, zabezpečené IoT síti v rámci iniciativy Syniverse Innovation Lab.

Syniverse zahájí testovací propojování s operátory sítí LoRaWAN® ve druhé polovině tohoto roku a propojovací služby chce spustit koncem roku 2019.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA vše o produktech, interaktivně na jednom místě: