Nejsilnější ukrajinský průmyslový svaz USPP otevřel v Brně své zastoupení USPP-CZECHIA

Jednoznačnou výhodou zastoupení Ukrajinského svazu podnikatelů a průmyslníků USPP v ČR je garance „bezpečného“ vstupu českých firem na tamní trh a schopnost prověření potenciálních partnerů – členů USPP.

Brno, 14. června 2019 České firmy se zájmem o ukrajinský trh a potenciální partnery mohou od nynějška využít služeb zastoupení Ukrajinského svazu podnikatelů a průmyslníků (USPP) v České republice, které bylo založeno v Brně pod názvem USPP-CZECHIA z.ú. Do jihomoravské metropole ho koncem května přijel oficiálně otevřít prezident USPP, bývalý premiér Ukrajiny, Anatolij Kinach.

Na Ukrajině i ve světě je Anatolij Kinach respektovanou a uznávanou osobností s třicetiletou zkušeností působení v makroekonomice a řízení 42 milionové země ve složitých podmínkách změn hospodářských a sociálně-politických poměrů: Je vůdčí osobností v USPP, zastřešující  dnes 100 tisíc ukrajinských subjektů. Členové svazu jsou především z oblasti průmyslu, jeho záběr je ale mnohem širší. Sdružuje podnikatelské asociace, společenské organizace i vědecké instituce. Vzhledem k zájmu rozšiřovat působnost ve světě má nyní USPP svá zastoupení ve více než dvaceti zemích, USPP-CZECHIA je jedním z nich.

Brněnskou kancelář reprezentují její ředitel, brněnský právník Mgr. Antonín Šimeček, a předseda správní rady a úspěšný podnikatel Georgij Nikolajev, který v Brně dlouhodobě žije. „Jsme přesvědčeni, že USPP-CZECHIA se stane spolehlivým a dlouhodobým partnerem pro podnikání na perspektivním ukrajinském trhu,“ říká Georgij Nikolajev.

Jednoznačným plusem USPP-CZECHIA je skutečnost, že zájemcům garantuje „bezpečný“ vstup na ukrajinský trh a prověření potenciálních partnerů – členů USPP. „Nabízíme vyhledání vhodného a spolehlivého ukrajinského partnera. Máme veškeré předpoklady stát se nejspolehlivějším průvodcem českých firem,“ uvádí Georgij Nikolajev, jeden ze zakladatelů USPP-CZECHIA. To nabízí široké portfólium individuálních služeb, analýzy a návrhy variant proveditelnosti, informace o právním, daňovém a celním servisu a další servis až po finalizace obchodního případu.

O činnost zastoupení, nehledě na jeho nedlouhou existenci, projevuje zájem řada firem, organizací a institucí. O podpoře česko-ukrajinského byznysu a roli zastoupení USPP-CZECHIA s prezidentem USPP Anatolijem Kinachem a jeho doprovodem a vedením zastoupení jednal hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek. Rozhovory se dotknuly i spolupráce Jihomoravského kraje s Lvovskou oblastí (odkaz na informaci ZDE).

Již nyní zájemci o spolupráci s Ukrajinou zjišťují na USPP-CZECHIA informace o podnikatelských příležitostech. „Aktivní zakotvení tak významné podnikatelské organizace jakou je USPP bezpochyby v České republice podpoří zájem českých podnikatelských subjektů o perspektivní ukrajinský trh,“ uvádí Georgij Nikolajev. O zájmu českých firem o ukrajinský trh svědčí růst vzájemné obchodní výměny, která v porovnání s poklesem objemu v letech 2014 a 2015 dosáhla v loňském roce 7 miliard korun (informace ZDE).

O zastoupení USPP-CZECHIA z.ú.

Otevřeno bylo oficiálně v květnu 2019. Hlavním cílem je podpořit rozvoj vzájemných hospodářských a obchodních vztahů mezi ČR, Evropskou unií a Ukrajinou, poskytování služeb podnikům a podnikatelům. Zaměřuje se na poskytování informací z oblasti legislativy, definuje obchodní příležitosti (nabídku a poptávku), vytipovává partnery, prověřené členy USPP. Poskytuje poradenství a služby individuálním zájemcům při vyhledávání obchodních partnerů, zajišťuje obchodní jednání při podnikatelských misích. Zaměřuje se i na předávání znalostí a zkušeností formou organizace seminářů a workshopů, konzultačních dnů. Spolupracuje s hospodářskými a obchodními komorami a organizacemi na podporu podnikání a zahraničního obchodu v ČR, EU a na Ukrajině.