Samsung uvádí na český trh pětici nových modelů sluchátek AKG se studiovou kvalitou zvuku

Nová bezdrátová sluchátka od AKG nabízejí bohatý, plný a dynamický zvuk a baterie s extrémně dlouhou výdrží a funkci potlačení hluku (Noise Cancelling)

Praha, 14. června 2019 – Společnost Samsung představuje českým zákazníkům nejnovější řadu bezdrátových sluchátek se studiovou kvalitou zvuku a čistým a funkčním designem prémiové značky AKG. Kvalitní zpracování zkombinované s variabilitou jednotlivých modelů znamená široký výběr, ze kterého si vyberou všichni fanoušci dobré hudby. Dokonalý zážitek z poslechu tak zákazníci mohou očekávat od prémiového modelu N700NC i od lehoučkých pecek Y100. Distribuci nových produktů AKG přebírá nově české a slovenské zastoupení Samsungu, do jehož koncernu značka náleží. Díky tomu budou sluchátka AKG dostupná v široké prodejní síti včetně značkových prodejen Samsung či oficiálního e-shopu www.samsung.cz.

Produkt Barvy Doporučená maloobchodní cena Dostupnost
AKG N700NC stříbrná 8 999 Kč konec června
AKG Y500 černá, modrá, zelená, růžová 3 999 Kč 17. června
AKG N200A černá, modrá, bílá, oranžová 3 499 Kč začátek července
AKG N200NC černá 6 499 Kč začátek července
AKG Y100 černá, modrá, zelená, růžová 2 599 Kč konec června

 

Značka AKG je synonymem pro studiový zvuk a její produkty v sobě ztělesňují vášeň pro co nejkvalitnější a nejpřesnější hudební podání a nejhlubší zážitek z poslechu. Na český trh nově uváděná série bezdrátových sluchátek k tomu všemu přidává ještě čistý design v odolném zpracování.

„Dlouholetá zkušenost společnosti AKG v oblasti vývoje a inovace zvukové techniky je v rámci trhu neporovnatelná, a jsme tak velmi hrdí na nově představené produkty, které nabízejí studiovou kvalitu zvuku všem zákazníkům,“ řekl Marcus Deveaux, produktový manažer sluchátek AKG a mobilního příslušenství ve společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. „Nová bezdrátová sluchátka AKG zprostředkují uživateli hudební zážitek přesně v takovém podání, v jakém jej vytvořil sám umělec. Zákazník zase z pětice sluchátek může vybrat ty, které nejlépe odpovídají jeho potřebám. Ať už jsou to modely s dlouhou výdrží baterie, nebo s funkcí Noise Cancelling.“

Prémiová sluchátka přes uši s funkcí Noise Cancelling

Kombinaci toho nejlepšího designu a kvality zvuku od AKG nabízí top model letošní řady AKG N700NC. Nejnovější kousek špičkové techniky je ideální pro milovníky kvalitního zvuku na té nejvyšší úrovni. To vše je doplněno o řadu inovativních funkcí, které ze sluchátek N700NC dělají klenot v kategorii audiotechniky:

  • Potlačení hluku Adaptive Noise Cancelling: Funkce adaptivního odhlučnění vnějších ruchů vám dovolí splynutí s přehrávanou hudbou a navodí atmosféru, ve které neexistuje nic než vy a váš prožitek z hudby. Stačí ale jedno stisknutí a rázem máte pod kontrolou vše, co se děje kolem vás.
  • Funkce Ambient Aware a Talk Thru: Pokud jde o kvalitu telefonátu, dokáží sluchátka N700NC odfiltrovat všechen šum a rušivé ozvěny a váš hovor tak bude krystalicky čistý. Zároveň balancují poměr propuštěných vnějších hluků tak, aby vás nerušily, ale abyste se zároveň mohli cítit bezpečně s vědomím, že uslyšíte vše potřebné.
  • Baterie s dlouhou výdrží: Telefonovat nebo poslouchat hudbu můžete se sluchátky N700NC více než 20 hodin v kuse. To už je dost na to, abyste se nemuseli strachovat o úroveň baterie. A pokud baterie přece jen začne docházet, už za 10 minut nabíjení máte dost energie na další hodinu dokonalého poslechu.

Prémiový model sluchátek AKG N700NC je možné ovládat skrze mobilní aplikaci AKG Headphone, která obsahuje například intuitivní ekvalizér a je k dispozici v řadě světových jazyků. Doporučená maloobchodní cena modelu N700NC je 8 999 Kč.

Ještě delší výdrž pro hudební maratonce

Pro ty, kterým je i 20 hodin nepřetržitého poslechu málo, jsou tady sluchátka AKG Y500. Kapacita jejich baterie umožňuje přehrávání hudby po dobu až 33 hodin. Y500 nezakrývají uši úplně celé, pronikající okolní hluk ale zpracovává funkce okolního zvuku Ambient Aware, takže vaše okolí nebude působit jako rušivý element a vše potřebné zároveň včas uslyšíte. A aby byl váš hudební zážitek ještě hladší, nabízejí sluchátka AKG Y500 další speciální funkce:

  • Multi-point propojení: Sluchátka Y500 můžete prostřednictvím Bluetooth spárovat hned se dvěmi zařízeními najednou a jednoduše mezi nimi přepínat.
  • Play & Pause: Aby vám neutekl ani jeden takt, sluchátka Y500 automaticky pozastaví přehrávání ve chvíli, kdy je sundáte z uší – a když je opět nasadíte, koncert v té nejvyšší kvalitě ihned pokračuje.
  • Superrychlé nabíjení: Nejen že mají AKG Y500 extrémní výdrž, další hodinu poslechu získáte už po 5 minutách nabíjení. Plnou kapacitu baterie pak oznámí po dvou a půl hodinách nabíjení.

Doporučená maloobchodní cena modelu Y500 je 3 999 Kč.

Sportovní sluchátka se stylem

Dalším z nových produktů AKG na trhu jsou sportovní sluchátka N200A, která oslní svojí nízkou váhou pouhopouhých 21 gramů. Sluchátka mají voděodolnost certifikovanou standardem IPx7 – tedy do hloubky jednoho metru až po dobu třiceti minut. Na jedno nabití vydrží 8 hodin telefonního hovoru nebo přehrávání hudby a disponují funkcemi Ambient Aware a Talk Thru, se kterými neztratíte kontakt s okolím. Co se týká zpracování sluchátek, jejich spojovací kabel je opleten vysoce kvalitní tkaninou a samotné pecky obsahují magnety, kterými je spojíte, když zrovna neposloucháte. Nekonečné rozmotávání kabelů nehrozí. Doporučená maloobchodní cena modelu N200A je 3 499 Kč.

Pecky s funkcí odhlučnění

Stejně jako nejvyšší model nových bezdrátových sluchátek AKG umějí i pecky N200NC kompletně odfiltrovat vnější hluk pomocí technologie Noise Cancelling. Výdrž na jedno nabití činí až 10 hodin, a po 10minutovém dobití máte dost energie na další hodinu poslechu. Sluchátka disponují pružným týlním mostem a na každém z konců se nacházejí doplňková tlačítka pro zapnutí sluchátek, pro regulaci hlasitosti a k ovládání hudebního přehrávání. Jedno z tlačítek slouží i k aktivaci funkce Ambient Aware, což umožní hlasitý odposlech zvuků okolo vás namířený přímo do sluchátek. Doporučená malloobchodní cena modelu N200NC je 6 499 Kč.

Cenově dostupná sluchátka, která překvapí

Posledními z nové řady sluchátek AKG jsou bezdrátová sluchátka Y100. Jedná se o nejlevnější model z aktuální řady, chlubí se však kvalitními vlastnostmi. Zajisté potěší svou kompaktností, nízkou hmotností 24 gramů a mohou se pyšnit tenkým spojovacím kabelem, na jehož koncích je umístěn modul s tlačítky pro ovládání hudby, mikrofon pro vyřizování hovorů a také 120mAh baterie. V době neaktivity můžete k sobě jednotlivá sluchátka magneticky přichytit. Sluchátka Y100 vydrží na jedno nabití až osm hodin aktivního využívání, 15 minut na nabíječce pak umožní další hodinové přehrávání hudby. Plné nabití sluchátek trvá rovné dvě hodiny. Doporučená maloobchodní cena modelu Y100 je 2 599 Kč.

Ceny a specifikace nových bezdrátových sluchátek AKG

  N700NC Y500 N200A N200NC Y100
Typ sluchátek Přes uši Na uši Do uší Do uší Do uší
Váha 261 g 230 g 21 g 76 g 24 g
Výdrž na jedno nabití 20 hodin 33 hodin 8 hodin 10 hodin 8 hodin
Doba nabíjení na

1 hodinu přehrávání

10 minut 5 minut 10 minut Není k dispozici 15 minut
Režim Ambient Aware Ano Ano Ano Ano Ano
Funkce Talk Thru Ano Ne Ano Ano Ne
Technologie
Noise Cancelling
Ano Ne Ne Ano Ne
Bluetooth 4.2 Ano Ano Ano Ano Ano
Barevné varianty Stříbrná Černá, Modrá, Zelená, Růžová Černá, Modrá, Bílá, Oranžová Černá Černá, Modrá, Zelená, Růžová
Další funkce Automatické pozastavení hudby při sundání sluchátek Voděodolnost IPx7
Doporučená maloobchodní cena 8 999 Kč 3 999 Kč 3 499 Kč 6 499 Kč 2 599 Kč

O značce AKG

Audioprodukty AKG jsou synonymem studiového zvuku. Jsou vytvořeny pro ty, kteří berou hudbu vážně, a poskytují jim precizní a vysoce kvalitní zvuk. Sama značka ztělesňuje oddanost vyvíjet zařízení schopná poskytovat ty nejčistší zážitky z poslechu na nejvyšší úrovni, které uvolňují tvůrčího ducha tvůrců kultury, kteří pozitivně posouvají svět hudby kupředu. AKG je značkou HARMAN International, dceřiné společnosti Samsung Electronics Co, LTD.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.