Společnost Huawei dokončila úspěšné testování 5G na Faerských ostrovech

Společnosti Huawei a Faroese Telecom uskutečnily první telefonický hovor prostřednictvím nové sítě 5G na Faerských ostrovech, kterou bude zajišťovat právě Huawei. Zákazníci Faroese Telecom se tak mohou těšit, že ve vybraných lokalitách budou moci síť 5G používat už na sklonku léta.

První skutečné testování budoucí sítě 5G na Faerských ostrovech bylo nedávno úspěšně dokončeno. Společnost Huawei, jeden ze světových lídrů ve výrobě technologií pro sítě 5G, dodala vybavení společnosti Faroese Telecom. Obě firmy na projektu úzce spolupracují od roku 2015.

„Ve společnosti Huawei máme silného partnera a po několika letech úspěšné spolupráce se těšíme na to, až zažijeme změnu, kterou 5G přináší. Díky dostupnosti nových technologií budou Faerské ostrovy ještě lépe propojeny, než jsou dnes,“ říká Eva Skeel Nolsø, marketingová ředitelka ve společnosti Faroese Telecom.

Faerské ostrovy čelí z hlediska dosažení úplného pokrytí mobilní sítí mnoha geografickým komplikacím, jelikož souostroví pokryté horami je spojeno řadou tunelů na pevnině i pod mořem. Navzdory tomu se Faerské ostrovy mohou již po mnoho let pochlubit působivým pokrytím mobilním signálem.

„Za posledních několik let si obyvatelé Faerských ostrovů zvykli na mimořádně vysoký standard mobilní komunikace. Přestože naše země leží v Severním tichém oceánu, což může být pro mnoho lidí synonymem konce světa, obyvatelé Faerských ostrovů nepovažují svoji zemi za území nepokryté mobilním signálem. S pokrytím 98,6 % veškeré pevniny i moře sítí 4G napříč celým souostrovím mají obyvatelé k dispozici silné spojení mezi sebou navzájem i s okolním světem bez ohledu na to, zda se právě nacházejí na vrcholku hory nebo projíždí tunelem,“ doplňuje Eva Skeel Nolsø.

Společnost Huawei je s dlouho očekávaným prvním hovorem prostřednictvím 5G také velmi spokojena.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme spolu s Faerskými ostrovy mohli učinit další důležitý krok na cestě k možnostem, které nabízejí sítě 5G.  Tento úspěšný test znamená, že společnost Faroese Telecom bude brzy schopna nabídnout komerční využití technologií 5G,“ říká Mads Rasmussen, technický ředitel společnosti Huawei.

První hovor prostřednictvím sítě 5G na Faerských ostrovech proběhl 6. června 2019 ve 2.23 odpoledne za použití nejrychlejšího telefonu pro 5G, Huawei Mate 20X. Právě na tomto přístroji Huawei a Faroese Telecom naměřili rychlost stahování vyšší než 1GB za sekundu, což je téměř desetkrát více, než na co jsme zvyklí v případě sítí 4G.

Fakta

  • Společnost Huawei spouští pro Faroese Telecom 5G end-to-end řešení. To zahrnuje síť 5G RAN (radio access network), základní síť pro 5G a chytré telefony 5G.
  • K minulému úterku, 6. červnu 2019, získala společnost Huawei 46 komerčních zakázek na sítě 5G, a to ve 30 zemích po celém světě. Zároveň již dodala více než 120 tisíc základnových stanic 5G.
  • Soukromá společnosti Huawei se sídlem v jihočínském městě Šen-čen je světovým lídrem v poskytování telekomunikačních řešení a také jednou z největších značek chytrých telefonů na světě.
  • O chytrém telefonu Huawei Mate 20X: jako první na světě je vybaven čipem 7nm pro sítě 5G; disponuje nejvyšší rychlostí stahování na světě: 4.6Gbps downlink speed@Sub-6G band; podporuje síťovou architekturu NSA i SA; je vybaven displejem OLED o průměru 7.2”, trojitým fotoaparátem Leica 40 MPx s mimořádně širokým úhlem záběru, baterií o kapacitě 4 200 mAh s delší výdrží a super nabíječkou Huawei s výkonem 40 W.

O společnosti Huawei

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům.

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 180 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei