Modernizace Wi-Fi sítě v domově důchodců

S novou Wi-Fi sítí mají klienti Domova důchodců Tmavý Důl lepší spojení s rodinou i okolím

17. 6. 2019, Praha – Posláním Domova důchodců Tmavý Důl je poskytování pobytových služeb osobám, které vzhledem k věku a zdravotnímu stavu potřebují pravidelnou pomoc a péči. Domov důchodců se nachází v lokalitě Jestřebích hor v královéhradeckém kraji a jeho prostředí i venkovní areál se stále zdokonaluje, aby se zde klienti mohli cítit jako doma. Tato zdokonalení se týkají rovněž technologického vybavení.

Projekt inovace existujícího Wi-Fi pokrytí budovy Domova důchodců Tmavý Důl realizovala firma JOSI, která vycházela z jasného zadání – zvýšit spolehlivost a dosah bezdrátové sítě. Stávající infrastruktura přitom zahrnovala i síťové přepínače s funkcí PoE (Power over Ethernet), ze kterých bylo možné po již instalovaných datových rozvodech napájet nové přístupové body bezdrátové sítě.

Základem nové bezdrátové sítě v objektu domova důchodců je unifikovaná bezpečnostní brána Zyxel USG310, která se v roli firewallu stará o zabezpečení sítě a zároveň jako kontrolér řídí všechny Wi-Fi access pointy. Brána Zyxel USG310 zajišťuje ochranu před škodlivým softwarem i efektivní kontrolu webových aplikací (např. Facebook, webové e-maily ad.) s využitím nejmodernějšího firewallu, antiviru, antispamu, filtrování obsahu, IDP a aplikační inteligence. Tyto bezpečnostní nástroje jsou podpořeny SSL inspekcí, která pomáhá blokovat hrozby skryté v šifrovaných SSL připojeních. Z jediné brány Zyxel USG310 lze řídit až 32 access pointů.

Spolehlivé pokrytí budovy Domova důchodců Tmavý Důl signálem bezdrátové sítě zajišťuje hned několik desítek access pointů Zyxel NWA5123-AC, centrálně řízených kontrolérem Zyxel USG310. Tyto přístupové body poskytují vysoký výkon i dosah a jsou vhodné pro nasazení v členitých prostředích s větším množstvím překážek v šíření signálu Wi-Fi. Instalaci access pointů usnadňuje možnost jejich napájení po Ethernetu (PoE) a nenápadný vzhled.

Pro zvýšení dostupnosti a kvality Wi-Fi sítě v objektu domova důchodců byla zvolena i doplňková služba NBDD (Next Business Day Delivery) společnosti Zyxel, v rámci, které je do druhého dne po nahlášení poruchy dodán nový síťový prvek na výměnu.

Klienti i zaměstnanci Domova důchodců Černý Důl mají nyní k dispozici výkonnou a spolehlivou bezdrátovou síť, tvořenou moderními prvky se silným zabezpečením a snadnou správou.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.