V pátek startuje největší tuzemská LAN párty s více jak 500 hráči

Již tento pátek 21. června odstartuje třídenní LAN párty PLAYzone Challenge 2019, která se stane největší svého druhu. Bude na ni hrát přes 500 hráčů o téměř 300 000 Kč a ve vybraných titulech také o body do kvalifikace na Mistrovství České republiky.

Brno, 17. června 2019 – Při oznámení projektu PLAYzone Challenge tři měsíce zpátky byla myšlenka navrátit hraní do svých kořenů, tedy zpátky na LAN párty, kde se scházely různé herní komunity a společně budovaly esport. Dnes seznam účastníků akce, která bude probíhat od 21. do 23. června v pavilonu G2 brněnského výstaviště, čítá již přes 500 hráčů se zaplaceným startovným. PLAYzone Challenge 2019 se tak stane největší česko-slovenskou LAN párty nejen současnosti, ale dokonce posledních 14 let.

Co čeká hrající účastníky

Původních pět turnajů v Counter-Strike: Global Offensive, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite, League of Legends a HearthStone se nakonec po obrovském zájmu rozrostlo ještě o soutěže v Rainbow Six: Siege a StarCraft II, díky čemuž vzrostl i celkový prize pool. Ten zahrnuje garantovaných 240 500 Kč, které ještě doplní částka z komunitní dotace, momentálně přesahující 32 000 Kč a stále rostoucí (zájemci o přímou podporu či dotaci formou zakoupením unikátního trička se mohou zapojit na www.pzchallenge.cz/podpor-turnaj, kde zároveň probíhá soutěž o herní monitor Samsung). Kromě peněžní odměny si výherci odnesou i poháry, medaile a v CS:GO, PUBG a HS hlavně výraznou porci bodů do kvalifikace na MČR v počítačových, respektive mobilních hrách.

Dosud největší zájem je o PUBG turnaj, kde bylo již týdny zpátky beznadějně vyprodáno všech 32 týmových slotů, které akce nabízí, a právě hráči tohoto titulu se nejvíce podíleli na okamžitém vyprodání All inclusive míst. All inclusive místa obsahují Alza gamebox speciální edice PLAYzone Challenge, herní monitor Samsung a ergonomickou židli Trust, takže i když je událost typu BYOC (zkratka pro „přines si svůj počítač“), majitelé těchto míst budou mít vše pohodlně zařízeno přímo na místě. Více o speciálních produktech k akci se dozvíte na www.alza.cz/gaming/herni-prislusenstvi-pro-playzone-challenge-sz12784.htm.

Při plánování PZ Challenge bylo myšleno také na klasické nekompetitivní hráče (tzv. „4fun pařany“), pro které je nachystáno volné hraní, ale i doprovodné turnaje ve všech hlavních titulech akce, do nichž se kdykoliv mohou zapojit.

Zábava na místě i doma u streamu

Pro ty, kteří se nemohou zapojit přímo do hraní, ale chtějí se osobně přijít podívat, jak největší „LANka“ česko-slovenské scény vypadá, je připraveno speciální vstupné za pouhých 99 Kč na celý víkend (vstupenky k zakoupení na www.pzchallenge.cz/koupit-vstupenku). Na místě je mimo jiné čekají dva stánky s virtuální realitou, Alza herní zóna, závodní Red Bull playseaty, hraní na konzolích Xbox One, dvě velké LED obrazovky s komentovanými přenosy turnajů nebo třeba NVIDIA RTX aréna, kde bude možné si v sobotu zahrát libovolný battle royale titul s populárními streamerkami Viktorkou a KaterinouSuki. V sobotu od 22:00 pak bude probíhat komunitní esport párty s další speciální zábavou a DJem, na níž se návštěvníci mohou potkat s hráči i streamery, kteří zde komentují turnaje nebo v nich dokonce soutěží. Pohybovat se zde budou například populární Dev1, CzechCloud, shadye, Orinn, DeeThane nebo blade.

Více informací naleznete na www.pzchallenge.cz.

PLAYzone Challenge vzniká za podpory partnerů akce Alza.cz, Chance, Samsung, TP-Link, Intel, Trust Gaming a OMEN by HP.

O PLAYzone Challenge

PLAYzone Challenge je LAN akce typu BYOC (anglická zkratka pro „přines si vlastní počítač“). Jejím neskromným cílem je udělat nejkvalitnější a největší událost tohoto rázu v domácích končinách, která se bude konat minimálně jedenkrát ročně, a to nejen za účasti českých a slovenských hráčů, ale i těch zahraničních. Chceme nabídnout kvalitní turnaje o lákavé ceny, ale i zábavný obsah pro účastníky, kteří si chtějí jen tak přijet zahrát s kamarády.

web: www.pzchallenge.cz
FB stránka: www.facebook.com/pzchallenge
FB událost: www.facebook.com/events/1153653204795851/