OnRobot jmenoval nového obchodního manažera pro Českou republiku a Slovensko

Společnost posiluje s cílem dalšího rozvoje partnerského kanálu v regionu

PRAHA, 18. června 2019 – Společnost OnRobot, vedoucí poskytovatel inovativních koncových nástrojů pro kolaborativní roboty, jmenovala Borise Chamicevyče obchodním manažerem pro region střední a východní Evropy (CEE). B. Chamicevyč bude zodpovědný za rozvoj obchodních aktivit na trzích střední a východní Evropy včetně České republiky a Slovenska. Součástí jeho role bude každodenní kontakt se zákazníky a partnery v oblasti podpory robotické automatizace a kolaborativních aplikací.

Hlavním cílem naší společnosti je stát se globálním lídrem v oblasti kolaborativních aplikací pro výrobní podniky. Trh s koncovými robotickými nástroji dynamicky roste a díky předpokládané expanzi trhu cobotů na 210 000 kusů v roce 2023* se bude zvětšovat i v dalších několika letech,“ řekl Aleksander Marinkovic, generální manažer pro region CEE. „Úkolem Borise bude posilovat naší pozici v regionu prostřednictvím rozvoje nových prodejních kanálů, budováním a péčí o profesionální obchodní vztahy, a porozumění potřeb zákazníků.“

Společnost OnRobot rozšiřuje svou pozici na trhu jak prostřednictvím interního vývoje, tak také akvizicemi – posledním příkladem je nedávná akvizice dánské společnosti Blue Workforce. Že jde o správnou strategii, dokazují četná ocenění, která společnost obdržela. Z poslední doby lze například jmenovat prestižní ocenění Robotics Award za uchopovač Gecko Gripper získané na letošním veletrhu Hannover Messe 2019. Klíčovým prvkem strategie je ale také rozvoj partnerského kanálu.

„Robotická automatizace umožňuje firmám všech velikostí a různých průmyslových odvětví zvýšit efektivitu, dosahovat lepších obchodních výsledků, snižovat náklady a být flexibilnější,“ řekl Boris Chamicevyč. „V rámci svých aktivit se proto chci soustředit na podporu a rozvoj základny našich prodejních partnerů v České republice na Slovensku prostřednictvím široké a ucelené nabídky koncových nástrojů (End-of-arm-tooling – EOAT) od jednoho dodavatele – včetně senzorů, uchopovačů, mechanických měničů a dalšího příslušenství OnRobot.“

Boris Chamicevyč hovoří plynně česky, anglicky, ukrajinsky a rusky, rozumí výborně slovensky a polsky. Během své 16-leté profesní praxe působil na pozicích Area Business Development Manager, Product Sales Manager a Channel Sales Manager ve společnosti Advantech, předním poskytovateli inteligentních systémů. V předchozích letech pracoval pro společnosti Conel, Koeximpo, Viciunai Group, Poltavakonditer a Mondelez International. Boris Chamicevyč vystudoval obor podnikové ekonomiky na Simferopol University of Economic and Management.

O společnosti OnRobot

Společnost OnRobot se sídlem v dánské Odense poskytuje hardwarové a softwarové technologie pro aplikace prováděné kolaborativními roboty (coboty). Společnost vyvíjí uchopovače, senzory a další vybavení pro coboty za účelem jednoduššího využívání technologie v aplikacích, jako je balení, kontrola kvality, manipulace s materiály, obsluha strojů, montáž a svařování. Vedle své centrály v Dánsku má nyní společnost také pobočky v Německu, Číně, USA, Malajsii a Maďarsku, s více než 100 zaměstnanci. V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o. Pro více informací navštivte: http://www.onrobot.com.