Společnost Renishaw rozšiřuje řadu odolných a spolehlivých řešení pro ustavování nástrojů

Globální strojírenská společnost Renishaw rozšiřuje řadu odolných a spolehlivých řešení pro ustavování nástrojů o novou sondu APCS-45. Nová sonda APCS-45, jež doplňuje sondu APCA-45 uvedenou na trh již dříve v letošním roce, je vybavena alternativním mechanismem ochranného krytu doteku, který umožňuje instalaci na stroje s omezenými možnostmi ovládání.

Nová sonda APCS-45, navržená pro soustruhy a víceúčelové stroje pracující v těch nejnáročnějších obráběcích podmínkách, poskytuje odolné, spolehlivé a automatizované řešení pro ustavení široké škály nástrojů u procesů, jako je soustružení, drážkování, závitování či vyvrtávání.

S narůstajícími požadavky na vyšší produktivitu CNC strojů se schopnost automatizovaného a inteligentního řízení procesů stává pro moderní výrobce klíčovou. Automatizace úkolů, jako je ustavování nástrojů a detekce zlomů, minimalizuje potřebu manuálních zásahů a zvyšuje užitnou dobu stroje.

Nová sonda APCS-45 pro ustavení nástrojů umožňuje výrobcům implementovat automatizované měření nástrojů do soustružnických a multifunkčních obráběcích aplikací. Tato měření mohou být použita pro počáteční ustavování nástrojů, sledování cyklů jejich výměny, dále pak pro opotřebení či zlomení nástroje a monitorování teplotní dilatace.

Řada inovativních prvků včetně ochranného krytu doteku zajišťuje, že sonda APCS-45 díky své konstrukci obstojí i v těch nejnáročnějších podmínkách obrábění. Narozdíl od APCA-45, která je vybavena pneumatickým pohonem pro vysunutí a zasunutí krytu, se u sondy APCS-45 kryt zasouvá pomocí pružinového mechanismu, a v řídicím systému CNC tedy vyžaduje o jeden výstup méně. Mezi další vlastnosti patří kompaktní tělo z nerezové oceli, integrované odvzdušnění a volitelná vzduchová tryska pro čištění nástrojů.

Chcete-li zjistit, jak může sonda APCS-45 pro ustavení nástrojů pomoci snížit zmetkovitost, zlepšit kvalitu a zvýšit produktivitu, navštivte prezentaci společnosti Renishaw během veletrhu MSV Brno 2019 (7. – 11. října, hala P).

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro širokou škálu aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Vedoucí postavení má také v oblasti aditivní výroby (zde se zaměřuje na 3D tisk z kovových prášků a technologii vakuového lití). Renishaw je jediným britským výrobcem zařízení pro 3D tisk z kovu. Skupina Renishaw má v současnosti přes 70 poboček ve 35 zemích, s více než 4000 zaměstnanci. Zhruba 2600 zaměstnanců pracuje ve Velké Británii, kde je soustředěna většina výzkumu, vývoje a výroby společnosti.