Společnosti HMD Global, Google a CGI spolupracují na zvýšení bezpečnosti uživatelů. Datacentra se stěhují do Finska

Praha, 18. června 2019 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila partnerství s konzultační společností CGI a službou Google Cloud pro uchovávání dat o aktivacích a výkonu uživatelských zařízení. Data budou nově uchovávána ve finském městě Hamina. Tento krok je navržen tak, aby poskytoval uživatelům ještě lepší a plynulejší zážitek z používání telefonů Nokia.  

Díky využití pokročilé technologie Google Cloud pro uchovávání dat a strojové učení a expertízy společnosti CGI v oblasti datové analýzy pocítí hlavní benefity uživatelé telefonů Nokia po celém světě. Prvními chytrými telefony, které budou ukládat data do nového centra ve městě Hamina, budou Nokia 4.2, Nokia 3.2 a Nokia 2.2. Následovat budou také dříve představené modely, které se přesunu dočkají spolu s aktualizací na Android Q do konce roku 2020.  

„Volba společností Google a CGI coby strategických cloudových partnerů byla přirozená díky naší dlouhodobé existující spolupráci. Zajišťuje nám tak implementaci předních technologií pro zabezpečení a analýzu dat na globální úrovni. Chceme zůstat otevřenými a transparentními ohledně toho, jak a jaká data shromažďujeme a chceme, aby uživatelé pochopili, jak tato skutečnost zlepšuje jejich uživatelskou zkušenost s telefonem. Cílem této změny je posílit náš slib dodávat čistý, aktuální a vždy bezpečný Android s výrazným důrazem na bezpečnost a soukromí,“ sdělil Juho Sarvikas, Chief Product Officer společnosti HMD Global.

Vyšší úroveň zabezpečení, kontroly a analytických služeb

Tento krok posiluje závazek společnosti HMD Global dodržovat všechna příslušná evropská bezpečnostní opatření a právní předpisy, včetně předpisů EU o ochraně osobních dat (GDPR). Nové datové řešení společnosti HMD Global, na kterém se podílely společnosti CGI a Google Cloud, je i nadále v souladu s GDPR, přičemž veškerá data o výkonu a aktivacích telefonů jsou v plném rozsahu shromažďovány společností HMD Global.

„Vzhledem k tomu, že společnost Google využívá celosvětově 100 % energií z obnovitelných zdrojů, splňuje platforma Google Cloud nejen požadavky HMD Global v oblasti software a dat, ale přináší rovněž benefity v oblasti trvalé udržitelnosti a investic do budoucnosti,“ sdělila Eva Fors Managing Director ve společnosti Google Cloud Northern Europe.

Společnost CGI vytvořila špičkovou infrastrukturu pro přenos dat mezi back-end databází a chytrými telefony s efektivně vybudovanou architekturou a optimalizovanou strukturou nákladů. HMD Global také využívá odborných znalostí společnosti CGI v oblasti pokročilých interních analytických služeb, aby provozovala a monitorovala celý ekosystém pro maximalizaci jeho potenciálu.

„Implementací nejnovějších technologií pro sběr dat a analytických technologií v kombinaci s odbornými znalostmi inženýrů a vědců ze společnosti CGI je HMD Global schopno nejen zvýšit zabezpečení svých dat, ale také se učit ze zkušeností svých zákazníků. Analýza používání telefonů a spokojeností uživatelů poskytuje přehled o tom, jak vyvíjet telefony, aby poskytovaly stále zlepšující se zážitky a služby pro fanoušky po celém světě.“ Říká Martti Reilander, Managing Director společnosti CGI Advanced Analytics Solutions.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou

řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky

svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů.

Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na

www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státech a dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.

O společnosti CGI

Společnost CGI byla založena roku 1976 a patří k největším nezávislým firmám zabývajících se IT a obchodním poradenstvím. Společnost CGI zaměstnává přibližně 74 000 profesionálů po celém světě a nabízí kompletní end-to-end portfolio, od IT a podnikového poradenství až po systémovou integraci, outscourcingové služby a řešení duševního vlastnictví. CGI spolupracuje s klienty prostřednictvím lokálního modelu vztahu, který je doplněn o globální síťové řešení, které pomáhá klientům digitálně transformovat své organizace a zlepšit své výsledky. S ročním příjmem okolo 11,5 miliard dolarů jsou akcie CGI zařazeny na seznamu TSX (GIB.A) a NYSE (GIB). Zjistěte více na cgi.com a cgi.fi.