Hunter Games, inkubovaný v UP21, uvede venkovní únikovku z pera Miloše Urbana a z dílny ilustrátora Star Wars

Praha 20. června 2019 – Startup Hunter Games, který je inkubovaný v UP21, připravuje vydání nové únikové venkovní hry z pera známého spisovatele Miloše Urbana. Příběh se bude odehrávat v ulicích historické Prahy na přelomu 19. a 20. století. Na tvorbě se podílí také ilustrátor Kurt van der Basch, který pracoval mimo jiné na filmech Star Wars či Atlas mraků. Fotografie pochází od Martina Straky, letošního výherce nejprestižnější světové fotografické soutěže Sony World Photography Awards. Po úspěších venkovních únikovek Kletba Vyšehradu či Assassin’s girl chce tvůrčí tým Hunter Games posunout herní prožitek zase o kus dál, a to i díky financím z kampaně na crowdfundingové platformě HitHit.

„Chceme historický příběh Miloše Urbana zpracovat tak, že hráče do děje doopravdy vtáhne. Budou kráčet v jeho stopách a vše prožívat na vlastní kůži. Půjde o naši největší a nejpropracovanější venkovní hru, kterou jsme kdy vytvořili. Díky kvalitnímu produkčnímu týmu, podpoře známých jmen a propracovaným rekvizitám půjde o mimořádný zážitek. Kvůli vyšším nákladům jsme spustili i kampaň na HitHitu. Na výsledku se bude podílet dokonce i hráčská komunita, chceme se tak vyvarovat monotónních úkolů a hluchých míst,“ říká Luboš Němeček, CEO Hunter Games.

Příběh z pera spisovatele Miloše Urbana zavede hráče do staré Prahy na přelomu 19. a 20. století, do doby, kdy drogy byly ještě léky, Čechy spadaly pod Rakousko-Uhersko a centrem pražské galerky byla Jedová chýše. Ambiciózní projekt, jehož cílem je spojit kvalitní literaturu se zábavnou hrou, nabídne řadu prvků dokreslujících atmosféru. Ať už v podobě videí, ilustrací, vstupů do areálů nebo rekvizit.

Nová únikovka má kampaň na HitHitu, nabídne tým profíků a kvalitní rekvizity
Právě kvůli vyšším nákladům na výtvarné a produkční práce pořádá Hunter Games kampaň, během níž lze přispět na tvorbu hry zakoupením některé z odměn ještě před jejím vydáním. Na výběr jsou kromě právě vyvíjené novinky i starší únikovky z dílny Hunter Games a také balíčky pro velké skupiny hráčů. Vybraná částka ovlivní rozsah i možnosti právě vznikající hry.

Miloš Urban je autor řady románů, povídek a novel, z nichž mnohé si našly cestu i k zahraničním čtenářům. Z jeho tvorby zaujaly čtenáře romány Sedmikostelí, Praga Piccola, Lord Mord nebo Santiniho jazyk. Podle románu Hastrman vznikl stejnojmenný film v režii Ondřeje Havelky, který získal ocenění Český lev 2019 ve čtyřech kategoriích.

Více o probíhající kampani a možných odměnách za příspěvek naleznete na: https://www.hithit.com/cs/project/2362/unikovky-tak-trochu-jinak

Více o Hunter Games
Společnost Hunter Games již vydala řadu úspěšných venkovních her. Hráči k nim potřebují jen chytrý telefon a aplikaci s hrou. Není třeba nic rezervovat ani domlouvat, hru lze odstartovat kdykoli. Hráči si mohou vybrat z více příběhů, ve kterých plní úkoly, rébusy a hádanky, soutěží s jinými týmy a dozvídají se nové věci o svém okolí. Jde o vzdělávací aktivní zábavu na čerstvém vzduchu s přáteli. Hry jsou zábavné i pro dospělé, často je využívají různé firmy v rámci teambuildingu.

Více o UP21
UP21 je přední CEE inkubátor založený Karlem Janečkem a Vítkem Šubertem, který poskytuje pre-seedové investice a takzvané kopiloty. Ti v rámci inkubace úzce a aktivně spolupracují se zakladateli startupů a pomáhají jim dosáhnout cílů stanovených na startu inkubačního procesu.

Od založení UP21 v roce 2016 prošlo hodnoticím procesem inkubátoru přes 1 400 projektů, nejúspěšnější projekty v inkubaci pak mají šanci dosáhnout na významnou investici od fondu STAR*21. UP21 je také spoluorganizátorem akce Startup World Cup & Summit, v rámci které se v roce 2019 uskutečnilo historicky první kontinentální finále celosvětové soutěže Startup World Cup. Účastí v evropském finále se startupům otevřely dveře do globálního finále v americkém Silicon Valley a možnost ucházet se o investici nejen od renomovaného venture kapitálového fondu Fenox Ventures, se kterým má UP21 vybudované úzké vazby.