Lime zahajuje dlouhodobou edukativní kampaň v Praze, ve Žlutých lázních rozdá 200 helem

  • Kampaň First Ride Festival chce zvýšit bezpečnost uživatelů koloběžek i ostatních účastníků provozu
  • Akce je první ze série outdoorových kampaní Lime ve spolupráci s BESIP a Policií ČR
  • Lidé, kteří se připojí k závazku bezpečné jízdy s respektem” získají zdarma helmu Lime
  • Ambasadorem Lime – bezpečné jízdy je Martin Nogol, dvojnásobný mistr světa a jedenáctinásobný mistr Evropy ve freestyle scooteringu

Praha 20. června 2019: Společnost Lime v Praze ve Žlutých lázních 25. června spustí edukativní kampaň First Ride Festival, jejímž cílem je propagovat bezpečnou a ohleduplnou jízdu na elektrických koloběžkách a propojit Lime uživatele, účastníky městského provozu i zástupce města Prahy. Kampaň se zaměřuje na edukaci jezdců v oblasti bezpečné jízdy, a proto v rámci akce ve Žlutých lázních společnost rozdá 200 helem zdarma. Návštěvníkům se zde představí také ambasador Lime bezpečné jízdy Martin Nogol, dvojnásobný mistr světa a jedenáctinásobný mistr Evropy ve freestyle scooteringu.

Spuštěním kampaně Lime navazuje na svou dosavadní iniciativu na poli osvěty, kterou koordinuje a konzultuje s organizací BESIP a s Policií ČR. „Rychlý nástup mikromobility coby rychlého a ekologického způsobu přepravy po městě s sebou nese řadu výzev. Pro Lime je naprostou prioritou bezpečnost našich uživatelů i všech ostatních účastníků silničního provozu a chceme tedy dělat maximum pro to, abychom lidi seznamovali se zásadami bezpečného a ohleduplného používání koloběžek,“ komentuje spuštění kampaně Ondřej Široký, provozní manažer společnosti Lime.

Jednodenní akce ve Žlutých lázních si klade za cíl zábavnou formou seznámit veřejnost se zásadami bezpečné jízdy i s pravidly pro správné parkování. Návštěvníci si budou na místě moci jízdu na koloběžce vyzkoušet a projet si tréninkové hřiště plné simulovaných nástrah, se kterými se jezdci mohou na ulicích setkat. Prvních 200 uživatelů, kteří se v rámci akce v pražských Žlutých lázních symbolickým podpisem připojí k závazku bezpečné jízdy, získá od Lime jako dárek helmu. Elegantní přilby rozdá ambasador bezpečné jízdy Martin Nogol. Mnohonásobný mistr Evropy i světa ve freestylu na akci rovněž předvede své umění akrobacie na koloběžce.

„Na freestyle koloběžce jezdím bezmála 20 let, jsem jeden z prvních jezdců v Evropě a zakladatel scooteringu v ČR. Přesto bych na koloběžku nikdy nestoupl bez přilby ani při jízdě na silnici. Stát se může cokoli a bezpečnost je na prvním místě nejen pro mne, ale měla by být pro všechny lidi, kteří se pohybují na silnicích. Uživatelům Limu chci ukázat, jak jezdit bezpečně, ohleduplně a na co si dát při jízdě pozor,” říká Martin Nogol.

Lime se osvětové činnosti směrem k bezpečné jízdě věnuje prakticky od svého příchodu do Prahy. Ve spolupráci s BESIPem již v minulosti publikoval edukativní materiál Sedmero zásad bezpečné jízdy na koloběžce, který jezdce nabádá k dodržování pravidel a zásad bezpečné jízdy, a také manuál ke správnému parkování, jenž obsahuje i doporučení Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS). Uživatelé jsou o zásadách bezpečné jízdy informováni i skrze aplikaci a pomocí písemných upozornění přímo na koloběžkách.

Kampaň First Ride Festival v Praze bude probíhat v průběhu celého roku, první zastávkou je akce ve Žlutých lázních, další budou následovat v rámci dalších aktivit ve spolupráci s organizací BESIP a Policií ČR.

Akce se uskuteční v rámci 10. ročníku festivalu MERCEDES-BENZ SUMMER X FEST TOUR v úterý 25. června od 14:00 ve Žlutých lázních v Praze. Na akci vystoupí profesionální sportovci a nebude chybět ani show letních extrémních sportů (BMX, Freestyle Scooter) v exkluzivních mobilních překážkách agentury VSA Xtreme. Letošní novinkou v programu bude aktivní Parkour zóna s profesionálními parkour překážkami, ve kterých se představí nejlepší sportovci této disciplíny. Parkour zóna bude zpřístupněna návštěvníkům, aby si mohli vše vyzkoušet pod dohledem profesionálů.

O společnosti Lime:

Lime je mladá firma zaměřená na inovace v oblasti městské mobility, jejímž cílem je do měst přinášet ekologické, pohodlné a dostupné možnosti přepravy a řešit tak problémy s dopravními zácpami či znečištěním. Nejznámějším produktem Limu jsou sdílené elektrické koloběžky, které obyvatelům Prahy umožňují rychlý, příjemný a bezpečný pohyb po městě. Elektrické koloběžky na kratší vzdálenost plně nahradí automobil a na delší vzdálenosti jsou skvělým doplňkem k městské hromadné dopravě. Společnost působí již ve 20 evropských městech napříč 10 zeměmi. Pro více informací navštivte web https://www.li.me.

O společnosti Lime:

Lime je mladá firma zaměřená na inovace v oblasti městské mobility, jejímž cílem je do měst přinášet ekologické, pohodlné a dostupné možnosti přepravy a řešit tak problémy s dopravními zácpami či znečištěním. Nejznámějším produktem Limu jsou sdílené elektrické koloběžky, které obyvatelům Prahy umožňují rychlý, příjemný a bezpečný pohyb po městě. Elektrické koloběžky na kratší vzdálenost plně nahradí automobil a na delší vzdálenosti jsou skvělým doplňkem k městské hromadné dopravě. Společnost působí již ve více než 100 světových městech napříč 20 zeměmi a 5 kontinenty. Ti mají aktuálně na kontě již přes 50 milionů jízd.