Sedmá generace Lenovo ThinkPad X1 Carbon: dokonalá kombinace krásy a výkonu

Praha, 21. června 2019 – Řada ThinkPad pokračuje ve stanovování zlatého standardu mezi notebooky pro byznysové profesionály. Společnost Lenovo představuje sedmou generaci jednoho z nejlehčích, nejtenčích a nejodolnějších byznysových notebooků. Ultrabook ThinkPad X1 Carbon v sobě snoubí krásu v podobě tenkého a lehkého těla s výkonem až osmé generace procesorů Intel Core i7. Novince pak nechybí ani kvalitní zabezpečení.

ThinkPad X1 Carbon 7. generace je opět velice lehký. Jeho hmotnost začíná na pouhých 1090 gramech a se svým profilem 14,9 mm je také i úžasně tenký. Jak je u Carbonu zvykem, to nejdůležitější najdete uvnitř notebooku. O perfektní výkon se vám postará až osmá generace procesorů Intel Core i7, paměť až 16GB LPDDR3 a operační systém Windows 10 Pro. ThinkPad X1 Carbon jistě oslní i svým 14palcovým HDR displejem s rozlišením UHD (4k) a technologií IPS s Dolby Vision.

U ThinkPad X1 Carbonu mysleli vývojáři i na kvalitní zabezpečení. Uživatelé tak mají k dispozici vylepšenou čtečku otisku prstů s dotykovým senzorem Match-on-Chip, 720p HD s ThinkShutter. infračervenou kameru pro rozpoznání tváře, funkci PrivacyGuard nebo slot pro zámek Kensigton. Potřebujete mít neustálý přístup k datům? ThinkPad X1 Carbon vám díky bezdrátovému připojení LTE-A zajistí připojení k internetu i ve chvíli, kdy jste mimo dosah Wi-Fi. Také starost o nabíjení je již minulostí, tento notebook má totiž výdrž baterie až 18 hodin.

ThinkPad X1 Carbon 7. generace bude na českém trhu dostupný od konce července za cenu od 57 990 Kč s DPH.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.