Cognitive Cloud Networking společnosti Arista přináší novou definici kampusových sítí

Arista Cognitive Edge včetně PoE Leaf, Wi-Fi a podpory partnerů

Společnost Arista Networks (NYSE:ANET) oznámila rozšíření portfolia kognitivních kampusových řešení o produkty pro jednotné kabelové i bezdrátové připojení kampusů, které umožňují řešit přechodné změny v době, kdy podnik začíná využívat internet věcí (IoT). Koncept Cognitive Cloud Networking společnosti Arista přináší za pomoci rozšíření řešení EOS® a CloudVision® do podnikového kampusu provozní konzistenci a moderní principy, které jsou dobře známé z cloudu.

Ten v kombinaci s řešeními hlavních partnerů umožňuje snižovat provozní náklady zákazníků prostřednictvím celkového zjednodušování architektury, datové analytiky a zabezpečení pomocí segmentace. Díky těmto novým rozšířením má nyní Arista kompletní portfolio pro kognitivní podnikové sítě, což zahrnuje datová centra, cloud a podnikový kampus.

„Přístup software-first společnosti Arista zjednodušuje design sítí napříč veškerou naší infrastrukturou, od datacenter až po kampusovou síť. Výhodou unifikovaného systému EOS a management software CloudVision je zejména provozní konzistence, což znamená úsporu času pro náš tým síťových operací,“ říká Jonathan Skelley, ředitel infrastruktury IS, Roper St. Francis Healthcare.

Cognitive Campus společnosti Arista přináší jednoduchost a cloudové principy

Dnešní kampusové sítě stále trpí příliš velkou složitostí, kterou způsobuje nesčetné množství platforem, operačních systémů, proprietárních řešení a nástrojů pro správu sítě od různých dodavatelů. Společně s rychlým růstem počtu koncových zařízení se objevují výzvy, které se příliš neliší od těch, kterým čelila datová centra v době přechodu na cloudové sítě. Principy cloudových sítí, jako jsou zjednodušení, otevřené standardy či řízení pomocí software, jsou aplikovatelné i na dnešní kampusové sítě.

„Naše zkušenosti se společností Arista, pokud jde o datová centra, byla natolik dobrá, že nás možnost rozšířit naše podnikové sítě o její nové produkty naprosto nadchla,“ říká Ariel Pisetzky, viceprezident IT, Taboola.

Arista Cognitive Campus je software-driven koncept, jehož cílem je sjednotit kabelové a bezdrátové připojení kampusových sítí na základě datové analytiky v reálném čase se zaměřením na uživatelskou i operátorskou zkušenost. Arista Cognitive Campus využívá architekturu Arista Universal Cloud Network (UCN) vyvinutou pro největší datová centra na světě. V roce 2018 společnost Arista uvedla na trh produkty 7300X3 a 7050X3 pod označením Campus Spline™ a později také produktovou řadu Cognitive WiFi. Rozšíření se dočkala i řešení Arista CloudVision a Cognitive Management Plane, a to tak, aby byly pokryty i specifické případy využití v kampusových sítí pro kabelové i bezdrátové připojení.

Představujeme řešení Cognitive Campus Edge

Řada Arista 720XP představuje první účelově navržené produkty pro kampusové sítě a jde o klíčové rozšíření přinášející kabelem připojené hraniční komponenty v portfoliu Arista Cognitive Campus. Díky řadě 720XP zákazníci využijí lepší zabezpečení a transparentnost – umožní jim totiž komplexněji porozumět chování koncových bodů u všech uživatelů, mobilních zařízení a platforem IoT.

Řada 720XP zahrnuje čtyři modely a nabízí možnosti pro nové multi-gigabitové přístupové rychlosti (2.5GBASE-T a 5GBASE-T), jež umožňují přechod vyšší přístupovou rychlost jednotlivých zařízení, až 60W napájení Power over Ethernet (PoE) pro IP telefony, přístupové body a zařízení IoT a výběr mezi 25G, 40G a 100G komunikačními porty pro připojení k platformám Arista Campus Spline.

Řada 720XP, stejně jako všechny datacentrové produkty společnosti Arista, využívá jednotný software Arista EOS a CloudVision, a přináší jednodušší a konzistentní způsob provozu hraničních bodů kampusových sítí. Tyto produkty tak nabízejí nové výhody:

  • Řešení Device Analyzer poskytující inventář koncových zařízení a hloubkovou analýzu toku dat pro všechna připojená zařízení a umožňující proaktivní identifikaci vektorů bezpečnostních hrozeb
  • Cloudové operace, včetně workflows, které zjednodušují kontrolu celé sítě prostřednictvím automatizace napříč celou sítí, zkrácením maintenance windows a rychlým ověřením network compliance
  • Integraci řízení přístupu k síti prostřednictvím standardních řešení RADIUS a standardizovaného skupinového segmentovaného přístupu prostřednictvím VXLAN a EVPN
  • Bezdrátovou mobilitu a roaming využívající integrovanou terminaci tunelů VXLAN místo starších řešení postavených na samostatných kontrolérech
  • Rozšířenou podporu správy využití PoE prostřednictvím rozhraní CloudVision
  • End-to-end Troubleshooting – využití databáze CloudVision pro přehled o stavu kampusové, datacentrové i cloudové sítě v čase v jednotném náhledu

Řada 720XP je navržena tak, aby řešila požadavky hraniční části kampusových sítí s možností kognitivních real-time flow analýz oproti využití tradičních přístupů k monitoringu kampusových sítí.

Sjednocená architektura Cognitive WiFi

Nové koncové přepínače pro kampusovou síť se řadí přímo do portfolia Cognitive WiFi společnosti Arista, včetně prvního Aristou vyvinutého přístupového bodu WiFi 6. Nový přístupový bod C-250 podporuje standard 802.11ax, včetně 8×8 MU-MIMO, uplinku OFDMA a MU-MIMO. Stejně jako jiné podnikové přístupové body společnosti Arista zahrnuje také 2×2 dual band třetí nezávislý rádiový modul. Vzhledem k cílovému využití Wi-Fi 6 jako je například video s vyšším datovým tokem a velké množství současně připojených uživatelů, bude třetí rádio nepostradatelné. Třetí rádio, spolu s celou řadou jiných datových zdrojů, nabízí nepřetržitý tok telemetrických dat do architektury Cognitive WiFi společnosti Arista, kde se využívá výkon cloudu ke strojovému učení a kognitivní inteligenci.

Řešení CloudVision WiFi nabízí vhled do celé přístupové cesty Wi-Fi klienta, a to v reálném čase, včetně stavu síťových služeb, schopnosti uživatele připojit se a zajištění skvělé uživatelské zkušenosti prostřednictvím analytiky a proaktivních oprav. S řešením CloudVision WiFi společnost Arista přináší zákazníkům moderní a technologicky vyspělé Wi-Fi řešení.

Rozšířený ekosystém kampusových sítí

Zaměření společnosti Arista se rovněž vztahuje na širší partnerství, včetně budování ekosystému channel partnerů, partnerů pro managed služby a technologických partnerů.

Program společnosti Arista pro channel partnery se zaměřuje na enterprise go to market a zahrnuje odstupňované partnerské úrovně, z nichž každá má příslušné cíle, školení a další zdroje. Vzhledem k tomu, že podnikoví zákazníci často zvažují outsourcované provozní modely, spolupracuje Arista s mnoha poskytovateli managed služeb pro rollout a provoz jejích technologií. K prvním managed service partnerům pak patří Comcast, NTT a Tech Mahindra.

Pomocí cloudové platformy Microsoft Azure a technologického partnerství s firmami, jako je Forescout, Arista rozšiřuje svůj stávající ekosystém technologických partnerů, který je nejlepší v oboru. Technologická partnerství společnosti Arista se zaměřují na viditelnost kampusu a cloudu, stejně jako na lepší dohled stavu zařízení a dodržování předpisů prostřednictvím certifikace s platformou Forescout pro nové přepínače řady 720XP. Viz podpůrné citace zde.

Dostupnost

Platformy řady 720XP, přístupový bod C-250 WiFi 6 a související kognitivní systém EOS a rozšíření CloudVision nyní procházejí testováním a všeobecně dostupné budou ve třetím čtvrtletí roku 2019.

Chcete-li se o portfoliu Cognitive Campus společnosti Arista dozvědět více na našem webináři 20.června 2019, zaregistrujte se zde.

O společnosti Arista Networks

Společnost Arista Networks je průkopníkem softwarově řízených kognitivních cloudů pro prostředí velkých datových center a rozsáhlých podnikových sítí. Oceňované platformy společnosti redefinují a přinášejí dostupnost, agilitu, automatizaci, analytiku a zabezpečení. Společnost Arista již celosvětově dodala více než 20 milionů síťových portů vybavených pokročilými síťovými operačními systémy EOS a CloudVision. Arista se hlásí k otevřeným standardům napříč privátními, veřejnými a hybridními cloudy a její produkty jsou podporovány celosvětově jak napřímo, tak skrze síť partnerů.

Názvy ARISTA, EOS, CloudVision, Flexroute a AlgoMatch patří k registrovaným i neregistrovaným ochranným známkám společnosti Arista Networks, Inc. v právních řádech po celém světě. Ostatní názvy společností či názvy výrobků mohou být ochrannými známkami jejich příslušných majitelů. Další informace či zdroje naleznete na stránkách www.arista.com. Tato tisková zpráva obsahuje výhledové prohlášení, včetně, ale nikoli výhradně, týkajících se přínosů a nejlepšího využití při navržení a zavádění software EOS a CloudVision společnosti Arista a dosažení úspor nákladů, možnosti zabezpečení, většího výkonu a efektivity. Všechna prohlášení jiná než prohlášení o historických skutečnostech, mohou být prohlášeními považovanými za výhledová. Výhledová prohlášení mohou podléhat různým rizikům či nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečný výkon či výsledek může zásadně lišit od těch uvedených ve výhledovém prohlášení včetně: naší omezené provozní historie a zkušenosti s vývojem a vydáváním nových produktů; výrobků, problémů s kvalitou servisu či podpory, požadavků zákazníků a odvětvových norem a dalších rizik uvedených v našich dokumentech se společností SEC dostupných na stránkách společnosti Arista www.arista.com a stránkách společnosti SEC www.sec.gov. Společnost Arista se zříká jakýchkoliv závazků aktualizovat či revidovat jakákoli výhledová prohlášení odrážející nové události či okolnosti, které vznikly po datu, kdy byly prohlášeny.