Investovat nikdy nebylo jednodušší: Patria připravuje revoluční investiční aplikaci Indigo

Drobným a začínajícím investorům bude sloužit nová mobilní a webová aplikace Indigo. Ve spolupráci s inovačním studiem Pixelmate ji vyvíjí Patria Finance, obchodník s cennými papíry a člen skupiny ČSOB. Cílem aplikace je rozšířit svět investic do co nejširší společnosti. Hotová by měla být na konci léta 2019.

2019-06-25 15_33_07-Window.png

Díky Indigu si bude moct s investicemi poradit kdokoli. Začátečníkům nabídne maximálně přívětivé rozhraní, časově zaneprázdnění lidé zase budou moct svěřit svůj investiční majetek unikátnímu algoritmu, který za ně bude vývoj trhů sledovat a spravovat ho podle aktuální tržní situace.

Minimální počáteční vklad bude sto korun. Jak moc je uživatel ochotný riskovat aplikace zjistí pomocí jednoduchých otázek ze života.

„Máme radost, že tímto projektem startujeme v České republice éru opravdu jednoduchého a srozumitelného investování bez kompromisů. Naše aplikace umožní investovat i těm, kdo se o investování doposud nezajímali, protože se jim zdálo příliš složité, nebo si mysleli, že začít investovat nutně znamená mít na účtu statisíce,” říká Michal Dudek, business architekt Patria Finance.

K tvorbě aplikace Indigo Patria přizvala studio Pixelmate. To pomáhalo s ideou celého projektu a nyní se podílí na tvorbě jeho designu, programování i testování.

„Jsme hrdí, že se můžeme podílet na projektu, který má ohromnou šanci udělat revoluci v investování a šířit ji i za hranice Česka. Jediné co budete potřebovat, je pár korun, chytrý telefon a chuť investovat,” dodává Matyáš Mandík, zakladatel a majitel studia Pixelmate.

Patria s Pixelmate Indigo vyvíjí od listopadu loňského roku. Přes léto čeká aplikaci testování na reálných uživatelích a do mobilů a počítačů veřejnosti by se měla dostat na podzim. V budoucnosti pak Patria uvažuje o její rozšíření o mikroinvestice.

Do pěti let hodlá Patria nasbírat 20 tisíc aktivních uživatelů a spravovat majetek v objemu mezi 2 až 3 miliardami korun.

O Pixelmate:

Pixelmate je přední české studio digitálních inovací. Založili ho v roce 2013 Tomáš Novotný a Matyáš Mandík. Aktuálně mají ve firmě okolo 40 lidí a nabírají další. Z dílny Pixelmate pocházejí digitální projekty pro Českou televizi a velké finanční instituce, jako například Ferratum, a také prémiové weby známých společností a institucí, jako je například Národní muzeum či Fatpipe.

V posledních letech nemá Pixelmate nouzi ani o zakázky ze zahraničí, v roce 2018 tedy společnost otevřela první pobočky v Berlíně a Vídni a v příštích letech hodlá v expanzi pokračovat.

www.pixelmate.cz

O Patria Finance:

Patria Finance je předním obchodníkem s cennými papíry na českém trhu s 25 letou tradicí a silným zázemím skupiny ČSOB. Poskytuje své služby jak začínajícím, tak zkušeným investorům z řad fyzických i právnických osob.

Spravuje cenné papíry pro téměř 30 tisíc klientů ve výši 37 miliard korun s meziročním růstem kolem 15 %.

Je také provozovatelem exkluzivního zpravodajského portálu www.patria.cz s až 100 tisíci unikátními uživateli měsíčně.