Sberbank podporuje projekt Do práce na kole

Praha 26. 6. 31 zaměstnanců Sberbank CZ se zapojilo do projektu Do práce na kole. Každý den do banky běhali, jezdili na kole či chodili pěšky. Celkově za měsíc zdolali 6 502 kilometrů. Díky tomu životnímu prostředí ulehčili o 0,8 tun oxidu uhličitého a zastali 2 vzrostlé stromy, kterým trvá téměř celý jejich život, než takový objem škodlivin pohltí.

„Sportovní výkon kolegů je úctyhodný. Absolvované kilometry odpovídají půlročnímu provozu osobního auta, které do vzduchu vypustí toto množství CO2. Největší rekordman přitom za měsíc zvládl více než 620 km,“ popisuje Jan Hainz, šéf komunikace Sberbank CZ.

Celé akce se zúčastnilo na 20 tisíc lidí, kteří teoreticky ušetřili 465,7 tun CO2. Sberbank letos reprezentovalo 31 zaměstnanců. Polovina z nich využila možnosti místo kola použít své nohy a do práce každý den běhali nebo chodili pěšky. Cílem projektu je motivovat co nejvíce lidí k pravidelnému používání šetrných způsobů dopravy.

Sberbank CZ dlouhodobě rozvíjí společensky zodpovědné podnikání. Spravuje vlastní nadační fond, podporuje dobrovolnictví zaměstnanců, podílí se na ochraně životního prostředí a obnově krajiny, finančně pomáhá veřejně prospěšným projektům. V rámci dobrovolnických aktivit zaměstnanci vysadili již tři lesy. Sberbank CZ se též stala druhou nejlepší GEEN Zelenou bankou, a to za šetrný vliv podnikání firmy na životní prostředí.