V Raiffeisenbank mají na agilitu Edu

Praha 26. června 2019 – Novou posilou managementu Raiffeisenbank se stal Eduard Kunce (41), zkušený profesionál v oblasti řízení vývoje, aplikace agilních technik a spoluzakladatel Agilní asociace. V roli manažera pro agilní řízení má za úkol koordinovat a strukturovaně řídit agilní transformaci banky.  

Eduard začínal jako softwarový inženýr a manažer, včetně rolí viceprezidenta pro vývoj software a CTO (Chief Technology Officer), posléze se stal specialistou na agilní řízení. Působil na vedoucích manažerských funkcích v různých firmách, od malých, přes střední až po velké korporace, kde kromě řízení vývojových týmů, praktikoval i agilní metody a realizoval transformaci těchto organizací do systému agilního řízení.

Je spoluzakladatelem české Agilní asociace, která pořádá pravidelná setkání, workshopy a konference s cílem šířit agilní zkušenosti napříč firmami a je též spoluautorem knihy Agilní metody řízení projektů.

„Jsem velmi potěšen, že mohu své zkušenosti předat právě v Raiffeisenbank. Vnímám zde velkou snahu o to být lepší, lépe fungovat, lépe rozumět klientům a jejich potřebám, ale zároveň i rychleji dodávat na trh inovativní produkty. Věřím, že se nám podaří projít agilní transformací tak, abychom na konci procesu byli ještě více konkurenceschopnou a stále klientsky nejpřívětivější bankou,“ říká Eduard Kunce, manažer pro agilní řízení Raiffeisenbank. 

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje již 25 let široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele v České republice. Banka obsluhuje klienty v síti 130 poboček a klientských center, poskytuje rovněž služby specializovaných hypotečních center, osobních, firemních a podnikatelských poradců. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu, která dává práci třem tisícovkám zaměstnanců. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).