Nadační fond Energie pomáhá opět rozhýbal ústecké školáky. Děti se s ním setkaly už potřetí

Ústí n. Labem, 1. července 2019 – Moře zábavy, workshopy, malování na obličej, sportovní a kulturní vyžití či skákání přes švihadlo přichystal pro děti v pátek 28. června 2019 v rámci rozlučky se školním rokem a jako oslavu začátku prázdnin Nadační fond Energie pomáhá společně s OC Forum na Kostelním náměstí v Ústí nad Labem. 

Školáci (ale nejen oni) si v poslední školní den mohli společně s Nadačním fondem Energie pomáhá už potřetí na Kostelním náměstí před ústeckým OC Forum zaskákat přes švihadlo při už tradiční akci „Skákejme pro zdravé srdce“. 

Pátek plný zábavy a pohybu měl za cíl nejen pobavit, ale také upozornit na nedostatečný pohyb dětí a podpořit v nich zájem o sportovní aktivity. „Chceme, aby děti byly pohybově aktivnější. Zároveň je třeba, aby byly i vnímavější ke svému okolí a chtěly se dozvědět více o trápeních nemocných a snad jim uměly i pomoci,“ vysvětluje Lenka Graf, zakladatelka a patronka Nadačního fondu Energie pomáhá.

Na rozlučkové akci se školním rokem se tak děti mohly také projet na koloběžkách, šlapacích kárách nebo si zahrát třeba i košíkovou. Své umění jim předvedly také mažoretky DDM, nechyběla ale ani biketrialová show, boxeři Lukáš Konečný a Fabiana Bytyqi či taneční skupiny Freedom a Avalanche. Součástí akce byly také workshopy věnované vlivu alkoholu na lidské chování nebo zdravotnický kvíz.

“Jsme rádi, že se podobné akce konají a že se děti hýbají a sportují. Velké díky patří za podobné preventivně-zdravotnické počiny především Nadačnímu fondu Energie pomáhá,” pochválil primátor Ústí nad Labem Petr Nedvědický, který si ve svém nabitém programu našel čas a sám na Kostelní náměstí dorazil.

Projekt “Skákejme pro zdravé srdce” pořádá Nadační fond Energie pomáhá ve spolupráci se společností Centropol Energy, která je generálním partnerem projektu. Například v roce 2017 předala Lenka Graf zástupcům záchranné služby šek na 100 212 korun. Získané prostředky umožnily nákup stacionárního defibrilátoru, který byl slavnostně umístěn právě na ústeckém Kostelním náměstí.

O Fondu

Nadační fond Energie pomáhá založili manželé Aleš a Lenka Grafovi v létě 2017. Cílem Fondu je osvěta, prevence i pomoc konkrétním postiženým v oblastech sociální sféry, zdraví, zdravotní péče, vzdělávání, kulturních a volnočasových aktivit. Generálním partnerem Nadačního fondu Energie pomáhá je společnost Centropol, kterou Aleš Graf vlastní. Důležitá je podpora a součinnost s Magistrátem Ústí nad Labem a spolupráce s jinými organizacemi. Unikátním projektem Nadačního fondu Energie pomáhá je projekt „SKÁKEJME PRO ZDRAVÉ SRDCE“. Více na http://www.energie-pomaha.cz/