Kaspersky rozšiřuje spolupráci s INTERPOLem v boji proti kyberkriminalitě

3. července 2019 – Globální kyberbezpečnostní společnost Kaspersky a INTERPOL podepsaly novou pětiletou smlouvu, kterou se zavazují ke zintenzivnění spolupráce na poli boje proti celosvětové kyberkriminalitě. Jedná se již o druhou smlouvu mezi těmito subjekty, k podepsání té první došlo v roce 2014.

Ve středu 3. července podepsali Eugene Kaspersky, CEO společnosti Kaspersky, a Tim Morris, výkonný ředitel policejních složek v INTERPOLu, dohodu o poskytování příspěvků na jejímž základě bude společnost Kaspersky poskytovat INTERPOLu podporu svých odborníků, školení a data o nejnovějších aktivitách kyberzločinců. Cílem dohody je posílit schopnost organizace potírat kyberzločinné aktivity v globálním měřítku. K podepsání dokumentu došlo na akci INTERPOL World 2019, která se v těchto dnech koná v Singapuru.

Tato spolupráce posiluje existující vztahy mezi oběma organizacemi a zajišťuje, že sdílení informací a technologií podpoří INTERPOL při vyšetřování kybernetické kriminality. V rámci dohody bude společnost Kaspersky sdílet své informace z vlastních výzkumů kybernetických hrozeb a poskytovat nezbytné nástroje potřebné pro digitální forenzní činnosti. Hlavním cílem této iniciativy je zintenzivnění prevence kybernetických útoků.

„Vzhledem k nárůstu sofistikovaných kybernetických útoků je oborová spolupráce a sdílení zkušeností důležitější než kdy dříve. Jsem proto velmi rád, že pokračuje naše spolupráce s INTERPOLem, kterému můžeme poskytnout naše informace a technologie potřebné pro boj s kybernetickou kriminalitou po celém světě,“ uvedl po podpisu smlouvy Eugene Kaspersky, CEO společnosti Kaspersky.

Společnost Kaspersky si uvědomuje, že kyberkriminalita nemá hranice, a proto se pravidelně podílí na společných operacích a vyšetřováních kybernetických incidentů s IT bezpečnostní komunitou, mezinárodními organizacemi jako je INTERPOL, orgány činnými v trestním řízení a týmy CERT po celém světě. Společnost také jako první mezi poskytovali kyberbezpečnostních řešení nedávno oznámila, že poskytne orgánům činným v trestním řízení své služby zcela bezplatně, čímž chce zvýšit povědomí o tom, jak její služby fungují a jak mohou přispět v boji proti kybernetické kriminalitě a sofistikovaným kyberhrozbám. Více informací o této službě je dostupných zde.

O společnosti Kaspersky

Kaspersky je mezinárodní společností zabývající se kybernetickou bezpečností, která byla založena v roce 1997. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky při vytváření bezpečnostních řešení a služeb nové generace zaměřených na ochranu podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.