Éra 5G je tady: Huawei představuje svůj první komerční 5G smartphone Mate 20 X

Společnost Huawei představila svůj první komerční smartphone podporující technologii 5G. Nový model s označením Huawei Mate 20 X je poháněn procesorem Kirin 980 a prvním 7nm 5G multimodálním čipsetem Balong 5000. Nejnovější smartphone tak uživatelům nabízí nejen prvotřídní zážitek z vysokorychlostního připojení a technologie 5G, ale i výkon mobilní vlajkové lodi, velký displej a spolehlivou výdrž baterie.

 „Před dvěma lety jsme se setkali s novináři a našimi obchodními partnery ve Finsku, kde jsme hovořili o smartphonu budoucnosti. Kromě skládacího telefonu, který jsme již představili v rámci MWC 2019, mnoho z přítomných zmínilo rychlost jako něco nezbytného pro hladší komunikaci. Vždy nasloucháme potřebám našich zákazníků a naše zřízení neustále zlepšujeme. Rozhodli jsme se proto udělat další technologický krok a vytvořili první smartphone podporující technologii 5G – Huawei Mate 20 X (5G),“ říká Yanmin Wang, prezident divize CBG pro střední Evropu, a dodává: „Kromě toho jsme také navázali dlouhodobé vztahy s telekomunikačními společnostmi působícími po celém světě, abychom jim pomohli při vývoji sítě 5G. Jsme nadšení, že můžeme být první, kdo představuje smartphone plně podporující 5G řešení.“ 

Stvořen pro éru 5G

Smartphone využívá celou řadu patentovaných technologií pro podporu obou síťových 5G režimů – standalone (SA) a non-standalone (NSA), a je tak kompatibilní s 5G sítěmi po celém světě. Stejně tak podporuje i další generace mobilních sítí (včetně 2G, 3G, 4G), a jejich přepínání probíhá při nízké latenci i spotřebě energie pro vysoký uživatelský komfort. 

Mate 20 X toho však nabízí mnohem více. Smartphone je vybavem FullView displejem o úhlopříčce 7,2“ pro pohlcující zážitek. Pro úplně nový zážitek z interakce s vaším mobilním zařízením si můžete pořídit designový stylus Huawei M-Pen. Díky podpoře 4 096 úrovní tlaku a bezproblémové kompatibilitě s řadou aplikací pro produktivitu, můžete pohodlně pracovat i na cestách. Výkonný stylus vám zpříjemní ovládání telefonu nejen při práci – využijte jej například pro listování mezi jednotlivými stranami při čtení vašich e-knih pro autentičtější pocit při čtení.

Model se pyšní trojitým Leica fotoaparátem, složeným z širokoúhlého objektivu s rozlišením 40 MPx, 20MPx ultra širokého fotoaparátu a teleobjektivu s rozlišením 8 MPx. Bez problémů tak zvládne všechny typy focení, od obrovských panoramat po působivé makrosnímky. 

Aby se smartphone nepřehříval ani při maximálním využití jeho výkonu, vybavili jej technikové společnosti pokročilým systémem chlazení Huawei SuperCool. Ten si poradí nejen s videi s vysokým rozlišením, ale i s těmi graficky nejnáročnějšími hrami.

S rychlejší konektivitou přichází větší poptávka nejen po datech. Doba 5G přináší ještě více her, mediálních obsahů nebo sociálních sítí. To znamená také potřebu většího výkonu, a ještě vyšší požadavky na baterii telefonu. Mate 20 X má proto nejen baterii o kapacitě 4200 mAh, ale disponuje také funkcí rychlého nabíjení SuperCharge. Pro ještě delší životnost baterie je HUAWEI Mate 20 X vybaven optimalizátorem baterie. Ten za pomoci umělé inteligence řídí a reguluje spotřebu energie na pozadí systému.

Dostupnost

Mate 20X bude k dostání za 24 999 Kč. Zákazníci si jej mohou předobjednat od poloviny července na webových stránkách https://consumer.huawei.com/cz nebo osobně na prodejně Huawei Experience Store v OC Chodov v Praze.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz
Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK


O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.