Novinky u Trisbee: platby mezi uživateli zdarma, link pro online placení a QR platby

Posílání plateb skrze aplikaci Trisbee je mezi uživateli nově zdarma. Zatímco dříve odesílatel zaplatil 1,9 procenta z odesílané částky, nyní nehradí nic navíc. Další novinkou je platební link, který podnikatel vygeneruje a vloží například do faktury nebo do e-mailu. Spolu s tím přicházejí i QR kódy – nejrychlejší a nejpohodlnější způsob platby. Zákazníkům tak výrazně zjednoduší  proces platby. Novou příležitostí je pro Trisbee zavedení další vlny EET – aplikace této povinnosti nepodléhá, je proto ideálním řešením pro řemeslníky, na které elektronická evidence dopadne patrně od příštího roku.

Startup Trisbee nabízí stejnojmennou mobilní aplikaci, která umožňuje přijímat platby kartou, aniž by si obchodník či podnikatel museli pořizovat terminál. Podnikatelé tak zaplatí 1,9 procenta z každé platby od zákazníka a vyhnou se dalším poplatkům. „Nově jsou od této povinnosti osvobozeni uživatelé, kteří si platbu posílají mezi sebou. Pokud skrze Trisbee pošlete kamarádovi dlužnou částku za včerejší večeři, je to zcela zdarma,” uvádí první novinku Matěj Turek, spoluzakladatel Trisbee. A dodává, že cílem tohoto kroku bylo zpřístupnění aplikace co největšímu počtu uživatelům. 

Online řešení platby kartou nejen pro e-shopy – platební link

„U platebního linku jsme mysleli především na obchodníky, kteří nechtějí nutit své zákazníky ke stahování aplikace Trisbee,” říká Turek.  „Link lze totiž poslat komukoliv emailem, přes SMS, Whatsapp, Facebook zprávu a podobně – dotyčný k platbě aplikaci nepotřebuje,” dodává. Každý obchodník může začít přijímat platby kartou ihned po dokončení registrace do Trisbee. Link má na konci dvě lomítka a uvnitř je 1. částka, 2. variabilní symbol. Stačí si zkopírovat odkaz a vyměnit tato dvě čísla dle potřeby.

„Použitím platebního linku podnikatel usnadní život sobě i svým zákazníkům. Majitel e-shopu se k tomu navíc může ještě vyhnout zdlouhavé implementaci platební brány. Stačí, když link vloží například do faktury. Klient pak na něj klikne a v tom okamžiku je přesměrován na platební bránu s již přednastavenou částkou k zaplacení. Zákazník zadá údaje své platební karty a zaplatí. Pro obchodníka je výhodou i to, že si platby může spárovat přes variabilní symbol, což mu zároveň ulehčuje administraci celého nákupního procesu,” dodává František Havlín, druhý spoluzakladatel.

QR platby – pohodlné a rychlé

Další novinkou je zavedení plateb přes QR kódy. Jak celý proces funguje? Obchodník, který se registruje do Trisbee, obdrží svůj QR kód. Čtečku tohoto kódu zákazníci nově najdou přímo v aplikaci Trisbee. U stánku, v obchodě či u taxikáře tak načtou unikátní QR kód obchodníka, zadají částku, potvrdí a je zaplaceno. „QR platby jsou jednodušší, pohodlnější a rychlejší než běžné platby,” upřesňuje Matěj Turek, proč se rozhodli QR kódy do aplikace implementovat. „Poprvé bylo možné přes QR kódy platit na United Islands of Prague, kde nadšení panovalo na všech stranách. Takové zkušenosti a zpětná vazba jsou pro nás hnacím motorem,” doplňuje František Havlín.  

Další vlna EET: Trisbee usnadní život řemeslníkům

Trisbee vstoupil na český trh loni v létě. „Aplikace je praktické a chytré řešení pro freelancery, stánkaře a jiné drobné podnikatele či obchodníky. Poskytovatelé služby hned vidí, že zákazník platbu provedl. Na účet jim peníze dorazí druhý den. Platby přes Trisbee navíc nepodléhají elektronické evidenci tržeb. Aplikace tak může vyřešit starosti řemeslníků, na které se bude povinnost EET vztahovat pravděpodobně od roku 2020 a kteří se trápí tím, že by měli pořizovat terminál,” zdůrazňuje Havlín. Aplikace má licenci ČNB, je ke stažení zdarma, a to pro Android i IOS. 

Trisbee v současnosti stále více spolupracuje s hudebními a kulturními festivaly. Nejenže je jeho prostřednictvím možné snadno zakoupit vstupenky, které se stáhnou přímo do aplikace. Například na United Islands of Prague či na letošním ročníku Pražského Quadriennale bylo možné zakoupit si prostřednictvím Trisbee občerstvení. 

O Trisbee

Startup založili dlouholetí přátelé a spolužáci Matěj Turek a František Havlín. Oba nesnáší zbytečnou byrokracii a nesmyslné poplatky a s Trisbee chtějí nabídnout službu, která je jednoduchá a užitečná.

Trisbee, které je na trhu od června 2018, je ideální platební metodou pro malé podnikatele nebo přátele. Z každé transakce u obchodníka si poskytovatel strhává 1,9 procenta. Aplikace samotná je zdarma a uživatelé neplatí žádné další poplatky, ani za platby mezi sebou. Zakladatelé mají ambice rozšířit podnikání i do zahraničí.