Gebrüder Weiss zvýší efektivitu sběrných zásilek do Itálie a Irska

Praha, 9. července 2019 – Sdružení evropských dopravců sběrných zásilek, System Alliance Europe, rozšířilo svoje řady o 2 nové subjekty. „Je to dobrá zpráva pro naše zákazníky. Naši noví partneři, kteří rozšiřují stávající partnerskou síť v Itálii a Irsku jsou zárukou rychlejšího, přesnějšího a efektivnějšího provozu sběrných linek do dvou významných evropských destinací,“ říká Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss Česká republika.

Síť přepravy kusových zásilek System Alliance Europe posílila v Itálii a Irsku. Od 1. července 2019 rozšířily řady evropského svazu přepravy kusových zásilek speditérské společnosti Bianchi & C. SRL se sídlem v italském městě Como a PRL Freight Ireland Unlimited Co se sídlem v irském Dublinu. 

Předseda užšího vedení organizace System Alliance Europe, Oliver Rüter, s potěšením říká: „Tato nová partnerství jsou důkazem toho, že jsme na správné cestě.  Naše spolupráce je i nadále velice atraktivní, protože jsme se zase o něco víc otevřeli a vůbec beztak neuvažujeme v klasické uzavřené variantě.“

Mluvčí obou firem, Marco Zennaro (Bianchi) a Michael Kenny (PRL), kteří nejdříve podepsali předběžné smlouvy u příležitosti zasedání partnerů v Birminghamu, jsou zajedno: „Díky tomuto partnerství vykračujeme správným směrem. Standardy nastavené v rámci vzájemné kooperace nám pomohou znatelně zvýšit úroveň služeb zákazníkům. Navíc se těšíme, že jako členové organizace System Alliance Europe budeme mít možnost navázat nová partnerství.“ 

Pro kooperaci znamená tento dodatečný zisk výraznou výhodu v oblasti služeb. Bianchi provozuje v Itálii rozsáhlou síť odběru a doručování zásilek s garantovanými časy přepravy. PRL je zase přední firmou v oblasti logistických služeb v Irsku, kde působí v roli poskytovatele kompletních služeb pro řadu slavných zákazníků. 

O společnosti

Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7 100 zaměstnanců ve 150 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice zaměstnává společnost Gebrüder Weiss na 367 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.