Mezinárodní prodej společnosti Loewe byl úspěšně zahájen a všechny zúčastněné strany ho plně podpořily

Poradcem pro akvizici je společnost PwC

Praha, 10. července 2019 – Dne 1. července 2019 bylo zahájeno insolvenční řízení ohledně majetku společnosti Loewe Technologies GmbH. Správce řízení Rüdiger Weiß z advokátní kanceláře WallnerWeiß zahájil okamžitě mezinárodní jednání, jehož cílem je prodat veškerá aktiva a operace společnosti Loewe. Mezi aktiva patří mimo jiné renomovaná značka Loewe, o kterou projevily již zájem významné subjekty.

V posledních dnech proběhla velmi plodná diskuse mezi insolvenčním správcem, věřitelským výborem, managementem Loewe a konkrétními významnými věřiteli. Všechny zúčastněné strany jsou přesvědčeny, že úzká spolupráce zvyšuje šance k tomu, aby společnost Loewe získala nového investora. Exkluzivním poradcem při vedení mezinárodního prodejního procesu byla pověřena společnost PwC. Akvizici řídí tým expertů PwC vedený Timem Kleesem (společník) a Fabianem Dalkou (senior manager).

Správce insolvenčního řízení vidí po proběhlých jednáních velkou šanci k nalezení nového investora pro vybraná, případně veškerá aktiva společnosti Loewe, která představuje ikonickou prémiovou značku v televizním a zábavním průmyslu. Během plánované transakce nebude investor přebírat stávajících závazky.

Zájem projevilo již více než deset subjektů a návštěvy na místě začaly probíhat již na přelomu června a července. PwC povede v následujících dnech navíc další mezinárodní jednání. Transakce je plánována v nejkratším možném časovém horizontu.

„Jsme rádi, že všechny zainteresované strany při hledání investora pro Loewe úzce spolupracují. Investoři mají jedinečnou příležitost v průběhu transakce dále zefektivnit obchodní aktivity Loewe. Zároveň mohou těžit z jedinečné pozice značky na trhu a celosvětově uznávaného jména Loewe, “uvedl Dr. Vogt, generální ředitel společnosti Loewe. 

O společnosti Loewe:

Loewe je světově proslulá a ikonická značka prémiových televizorů a řešení pro domácí zábavu. Společnost distribuuje své výrobky na téměř 3 400 obchodních místech v Německu a ve střední Evropě. Značka Loewe těží z vynikající pověsti a je známá svými jedinečnými vývojovými a výrobními znalostmi, špičkovou kvalitou svých výrobků, oceňovaným designem a rozsáhlou mezinárodní distribuční sítí. V roce 2018 dosáhly tržeby Loewe výše 133 milionu eur a společnost zaměstnávala přibližně 460 lidí.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean a další.