Renovujete či přestavujete? Udělejte svůj domov chytřejší

S blížícím se létem se mnoho domácností připravuje na stavební a renovační práce. Větší rekonstrukcí si v posledních letech prošla polovina českých domácností. Hlavními důvody pro zvelebování obydlí nejčastější bývají změny v domácnosti jako nový přírůstek do rodiny či zvýšení vlastního komfortu: obecně si domácnosti od rekonstrukce slibují snížení energetických nákladů, zlepšení izolace či lepší větrání.  

Snadná instalace, dlouhá životnost a maximální efektivita jsou nedílnou součástí chytrých zařízení. Podle průzkumu agentury IPSOS Většina Čechů chytré domácnosti fandí, 28 % dotázaných už chytré zařízení nainstalované má a dalších 11 % respondentů jeho koupi plánuje v nejbližších 6 měsících. Největší přínos chytrých zařízeních Češi spatřují ve vyšším komfortu (40%), v úspoře peněz a energií (25 %) a v lepším zabezpečení domácnosti (16%). Rekonstrukce obydlí tak představuje ideální příležitost, jak chytrá zařízení začlenit do chodu domácnosti, a tím ji učinit ještě bezpečnější a pohodlnější. 

Bezpečná domácnost na prvním místě 

V roce 2018 došlo v České republice k 24 837 vloupáním a jejich počet přes léto vrcholí. Renovace domova je ideální čas k instalaci chytré venkovní kamery, která umožní uživateli sledovat dění v okolí domu pomocí počítače, tabletu či chytrého telefonu i když je sám na míle daleko. 

Venkovní kamera Netatmo používá algoritmus umělé inteligence, který rozliší mezi osobou zvířetem či vozidlem a tomu přizpůsobí i upozornění zaslaná na zařízení uživatele. Pokud se skutečně jedná o nebezpečnou událost, uživatel tak může okamžitě jednat a spustit alarm či zavolat policii. Samostatná kamera Netatmo je navíc levnější, než kompletní CCTV kamerové systémy a její instalace je jednodušší.  

Rekonstrukce obydlí je také vhodná doba, kdy přemýšlet o výměně starého či pořízení nového inteligentního detektoru kouře. Chytrý detektor kouře od Netatmo je vybavený baterií s desetiletou životností a v případě požáru spustí alarm o síle 85 decibelů. Uživatel zároveň okamžitě obdrží upozornění na chytrý telefon, a tak může začít jednat i když se zrovna nenachází doma.  

          Optimalizujte své vytápění 

Podle Českého statistické úřadu se náklady na vytápění a ohřev vody podílejí na celkových spotřebních výdajích průměrné české domácnosti přibližně šesti procenty. Není tedy divu, že při rekonstrukci domova hraje pro mnoho lidí systém vytápění důležitou roli. Řešení chytrého vytápění přinese nejen zvýšený komfort, ale i výrazné energetické úspory. Netatmo jich nabízí hned několik jak pro samostatné boilery, tak pro dálkové i elektrické vytápění. 

Chytré řešení vytápění pro samostatné boilery i ústřední vytápění

Uživatelé s individuálním vytápěním zemním plynem, pevnými palivy nebo tepelnými čerpadly mohou ke kontrole spotřeby tepla využít chytrý termostat. 

Inteligentní termostat Netatmo se snadno instaluje a ovládá přes aplikaci Energy. Aplikace se uživatele zeptá na 5 otázek, na jejichž základě vytvoří termostat plán vytápění speciálně upravený podle požadavků obyvatel domu. Pomocí aplikace lze ovládat i samotný termostat. 

Díky inteligentním termostatickým hlavicím Netatmo, které jsou kompatibilní s 90 % radiátorů (součástí balení je 6 různých, nastavitelných adaptérů), nepřijdou zkrátka ani domácnosti s dálkovým vytápěním. Uživatelé si pomocí hlavice mohou nastavit teplotu v každém pokoji zvlášť podle vlastního komfortu a optimalizovat spotřebu energie. 

Větší komfort 

S rekonstrukcí domu často přichází i zateplení střechy, které představuje dlouhodobou investici do komfortu celé domácnosti. Mnohdy zahrnuje i instalaci či výměnu střešních oken. 

Inteligentní řešení Velux ACTIVE with Netatmo pomůže zajistit ideální vnitřní ovzduší pro zdravý a pohodlný domov. Zabudované inteligentní senzory reagující na CO2, vlhkost a teplotu umožňují automatické otevírání a zavírání střešních oken, vnitřních žaluzií i rolet Velux, tak, aby se udrželo zdravé vnitřní klima a příjemná teplota.

O společnosti Netatmo

Společnost Netatmo se specializuje na chytrou elektroniku. Vyvíjí intuitivní a designovou spotřební elektroniku, která uživatelům nabízí bezpečnější, zdravější a pohodlnější domov. Chytrá řešení přináší i do privátní sféry. Svého cíle dosahuje Netatmo dodržováním čtyř závazků, které tvoří DNA společnosti.

  • Současný design: žádná zastarávání
  • Soukromí: garantujeme ochranu dat
  • Užitečnost a spolehlivost: naše produkty usnadňují život
  • Ohleduplná upozornění: oznámení posíláme jen když je to opravdu důležité

Od roku 2012 uvedla společnost Netatmo na trh třináct zařízení a příslušenství, které splňují hlavní požadavky chytré domácnosti. Nabízí různá řešení pro automatizaci domova a usnadňuje život od svého prvního produktu v roce 2012 po současnost.

Ve spolupráci s předními značkami ve stavebnictví rozvíjí Netatmo možnosti integrace inovativního řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. Díky této strategii Netatmo přináší do bydlení nové zážitky a jednoduchost.

V listopadu 2018 se společnost Netatmo připojila ke skupině Legrand, světovým odborníkům v oblasti elektrické a digitální infrastruktury budov.

Netatmo, stejný domov, jen chytřejší.